Kako je PSŽ sklopio tim za ovu sezonu?

Parižani su za kraj prelaznog roka "potpisali" dvojicu igrača i nekoliko svojih fudbalera poslali na pozajmicu.

Fudbal 02.09.2018 | 22:30
Kako je PSŽ sklopio tim za ovu sezonu?
Pari Sen Žermen je u petak, poslednjeg dana prelaznog roka, definitivno sklopio tim za ovu sezonu.

Kao što je u petak i formalno potvrđeno, šampion Francuske doveo je "pred zvono" levog beka Bajerna Huana Bernata (25), plativši ga 15 miliona evra. On je potpisao ugovor za tri godine i već se slikao u novom dresu.

Bernat je bio član Bajerna od 2014, kada je stigao iz Valensije. U dresu Bavaraca odigrao je 113 takmičarskih utakmica, osvojio četiri titule, a na levoj strani odbrane na "Parku prinčeva" konkurencija će mu biti domaći univerzalac, Presnel Kimbembe.

Neposredno pre Bertovog dolaska, PSŽ je iznenadio mnoge dolaskom slobodnog igrača Erik Maksima Čupo Motinga (29), doskorašnjeg napadača Stouka.

Kamerunski reprezentativac postao je član izuzetno spektakularne ofanzive "prinčeva" i pridružio se Nejmaru, Kavaniju, Embapeu nakon što je potpisao dvogodišnji ugovor. Prethodno je uz obostrani pristanak raskinuo saradnju sa Stoukom.

Nemac Tomas Tuhel u Parizu u napadu može da računa i na supertalentovanog Timotija Veu, sina legendarnog Žorža Vee, a (skrajnuta) opcija je i Španac Hese, koji je bio nadomak odlaska sa "Parka prinčeva", ali je pred ponoć propala njegova pozajmica u Nantu.

Za razliku od bivšeg ofanzivca Reala, na pozajmice su otišli golman Kevin Trap (vratio se u "srpski" Ajntraht), kao i argentinski centralni vezista Đovani Lo Selso (prešao u Betis) i francuski napadač Žan Kristof Bejebek (Utreht).

Rukovodstvo PSŽ-a tako je pred septembar sastavilo Tuhelu ekipu kakvu je hteo i sa kojom će bogati klub još jednom pokušati da osvoji Ligu šampiona. Na početku tog puta, prvak Lige 1 igraće i protiv Crvene zvezde, u utakmicama grupne faze zakazanim za 3. oktobar u Parizu i za 11. decembar u Beogradu.

Ovako je Pari Sen Žermen poslovao ovog leta:

DOŠLI: Kilijan Embape (Monako, 135 miliona), Đanluiđi Bufon (Juventus, slobodan igrač), Tilo Kerer (Šalke, 37 miliona), Huan Bernat (Bajern, 15 miliona), Erik Maksim Čupo Moting (Stouk, slobodan igrač).

OTIŠLI: Tijago Mota (penzionisao se), Hatem Ben Arfa (slobodan), Havijer Pastore (Roma, 24,7 miliona), Odson Eduar (Seltik, 9 miliona), Juri Berćiće (Bilbao 24 miliona), Žonatan Ikone (Lil, 5 miliona), Gregorž Krihovjak (Lokomotiva), Remi Dešan (Klermon), Gonsalo Guedeš (Valensija, 40 miliona), Kevin Trap (Ajntraht), Đovani Lo Selso (Betis), Žan Kristof Bajebek (Utreht)

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar