ПЛ: Митровић "прегорео" - гол, па скривио пенал!

Јоканов Фулам испустио победу, Митровић стрелац, али и трагичар! Фудбалери Фулама одиграли су нерешено на гостовању против Брајтон (2:2), у четвртом колу Премијер лиге.  Српски нападач избио на прво место листе стрелаца Премијер лиге које сада с четири поготка дели с Садиом Манеом из Ливерпула, али и неопрезно скривио пенал који је његов тим коштао победе. . .  Саријев Челси се не шали - идеалан старт! Када је Маурицио Сари пре само месец и по преузео екипу, мало ко је веровао да ће Челси тако атрактивно и резултатски одлично деловати. . .  "Ноћна мора" лепог фудбала поново није издржала! Гвардиола је почео с двојицом нападача, али нису они одлучили. . .

Фудбал 01.09.2018 | 21:40
ПЛ: Митровић "прегорео" - гол, па скривио пенал!
Изабраници Славише Јокановића испустили су победу, пошто су после 62. минута имали два гола предности.

Управо је други погодак постигао репрезентативац Србије Александар Митровић који је дошао до четрвртог гола у сезони, чиме се изједначио на врху листе стрелаца са Садиом Манеом.

Домаћи фудбалери успели су да се врати погоцима Марија у 67. минуту и 84. минуту. Мари је други гол дао из пенала који је скривио Митровић, због чега је добио жути картон. 

Остаје жал што Фулам није забележио другу победу заредом у Премијер лиги, међутим и овако су остварили добар резултат. Налазе се на 11. месту са четири бода и гол разликом 7:9. 

Фудбалери Челсија савладали Борнмут са 2:0 пред домаћом публиком. Мучили су се Плавци све до 72. минуту. Тада је бедем Борнмута пробио Педро, а коначан резултат поставио је Еден Азар у 85. минуту. 

Кристал Палас поражен је пред домаћом публиком од Сутемптона са 2:0. Екипа за коју наступа Лука Миливојевић доживела је неочекивани неуспех, а голове за госте постизали су Ингс у 47. и Хојбјерг у надокнади времена. 

Вулвсу су славили са 1:0 над Вест Хемом, док су Евертон и Хадерсфилд поделили бодове (1:1).

У каквој је форми српски нападач!

Александар Митровић је постигао и четврти гол у Премијер лиги ове сезоне у дресу Фулама, пошто се фантастично снашао на гостовању Брајтону.

Фулам је на гостовању већ водио 1:0 поготком Андреа Ширлеа из 43. минута, претходно је домаћин промашио пенал (Грос), да би "Митрогол" дуплирао предност своје екипе након што је лопту испуцао његов одлични голман Бетинели.

Митровићу је бежала лопта, али је добио дуел на земљи с штопером Брајтона, изашао пред голмана Рајана, шутирао у њега, али имао среће да му се лопта врати...

Другу шансу није испустио!

Иако је био на прагу победе - Фулам није успео да је сачува до краја.

Искусни нападач Глен Мареј погодио је већ пет минута након гола Александра Митровића, док је до краја успео и да донесе бод својој екипи.

Српски нападач је неопрезно реаговао у свом шеснаестерцу и желећи да прихвати лопту на груди - играо је руком, што је приметио главни арбитар Ли Проберт.

Глен Мареј је преузео одговорност и разгалио домаће навијаче, док ће Славиша Јокановић бити сигурно незадовољан олако испуштеним бодовима. Фулам тако на репрезентативну паузу одлази с четири освојена бода, а утисак је да су могли да имају и више...

Саријев Челси се не шали - идеалан старт! Када је Маурицио Сари пре само месец и по преузео екипу, мало ко је веровао да ће Челси тако атрактивно и резултатски одлично деловати...

Ливерпул и Челси "ноће" на врху!

Екипа Јиргена Клопа уписала је данас против Лестера (2:1) и четврту победу од старта сезоне, а тај ритам испратио је и Челси савладавши Борнмут (2:0), тако једини задржавши максималан учинак, бар док Вотфорд и Тотенхем не одиграју своје мечеве 4. кола Премијер лиге.

Резервиста Педро је на асистенцију "вечитог резервисте" Оливијеа Жиура "надриблао" двојицу играча гостију на ивици казненог и потом сјајно шутирао, да би Еден Азар након сарадње с Маркосом Алонсом ушао искоса с леве стране у опасну зону и шутирао испод Беговића.

Екипа Мауриција Сарија је и на овом мечу имала двоцифрен број шутева (24 (6)) и огроман посед лопте (72%), а мало ко је веровао да ће тако брзо заиграти онај "његов" фудбал.

И још бележити добре резултате...

У осталим мечевима видели смо победу Саутемптона на гостовању Кристал Паласу (2:0) головима Данија Ингса и Пјера-Емила Хејбјерга, док је Лука Миливојевић одиграо читав меч за домаће. Победу је уписао и Вулверхемптон, и то у надокнади преко Траореа, против Вест Хема у гостима (1:0), док су Евертон и Хадерсфилд поделили бодове (1:1).

"Ноћна мора" лепог фудбала поново није издржала! Гвардиола је почео с двојицом нападача, али нису они одлучили...

Њукасл се други викенд заредом грчевито бранио - и није издржао!

Екипа Рафаела Бенитеза која је после 18% поседа лопте против Челсија (1:2) поново дефанзивно оријентисана изашла на "Етихад" против Ситија који је доминирао, мучио се да "пробије" бункер", али успео то да уради два пута против тима који је само 22% времена држао лопту.

Гвардиола је на терен послао двојицу нападача - Серхија Агуера и Габријела Жесуса - но, трећу победу у четири меча донели су Рахим Стерлинг у 8. и Кајл Вокер у 52. минуту.

МАНЧЕСТЕР СИТИ - ЊУКАСЛ 2:1 (1:1)

С обзиром на то да Гвардиола није имао на располагању најјачи састав због повреде Кевина де Брујнеа и "клупске суспензије" Лироја Санеа, кога је каталонски стручњак казнио "погледом с трибина" због неодговарајућег става на тренинзима, све очи биле су упрте у Серхија Агуера коме је Њукасл једна од омиљених "муштерија" у Премијер лиги.

Улазио је Аргентинац у шансе, ређе него на претходним мечевима због "згуснуте" одбране Рафе Бенитеза, а на дебакл је замирисало у 8. минуту када је Стерлинг погодио.

Енглез је лепо гађао "дијагоналу" на асистенцију Бенжамана Мендија, али је контра Саломона Рондона донела изједначење "свракама" после пола сата игре када је на другој стативи лопту сачекао Деандре Једлин, трагичар на мечу против Челсија.

Нервозан је био Гвардиола због новог пропуста одбране, али је управо дефанзивац донео победу. "Тукао" је снажно Кајл Вокер у 52. минуту и срушио Дубравку.

Право је чудо како чешки голман до краја није примио још неки гол пошто је у неколико наврата чудесно интервенисао, али биће потребно много више Њукаслу уколико мисли да задржи премијерлигашки статус и догодине.

Премијер лига – четврто коло:

субота:

Лестер сити – Ливерпул 1:2 (0:2)
(Гезал 63 – Мане 10, Фирмино 45)

Брајтон – Фулам 2:2 (0:1)
Мари 67, 84п - Ширле 43, Митровић 62

Челси – Борнмут 2:0 (0:0)
Педро 72, Азар 85

Кристал Палас – Саутемптон 0:2 (0:0)
Ингс 47, Хојбјерг 90+2

Евертон – Хадерсфилд 1:1 (1:1)
Лаверт-Луин 36 - Билинг 34

Вест Хем – Вулверхемптон 0:1 (0:0)
Траоре 90+3

Манчестер сити – Њукасл 2:1

недеља:

14.30 Кардиф – Арсенал
17.00 Бурнли – Манчестер јунајтед
17.00 Вотфорд – Тотенхем

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар