PL: Mitrović "pregoreo" - gol, pa skrivio penal!

Jokanov Fulam ispustio pobedu, Mitrović strelac, ali i tragičar! Fudbaleri Fulama odigrali su nerešeno na gostovanju protiv Brajton (2:2), u četvrtom kolu Premijer lige.  Srpski napadač izbio na prvo mesto liste strelaca Premijer lige koje sada s četiri pogotka deli s Sadiom Maneom iz Liverpula, ali i neoprezno skrivio penal koji je njegov tim koštao pobede. . .  Sarijev Čelsi se ne šali - idealan start! Kada je Mauricio Sari pre samo mesec i po preuzeo ekipu, malo ko je verovao da će Čelsi tako atraktivno i rezultatski odlično delovati. . .  "Noćna mora" lepog fudbala ponovo nije izdržala! Gvardiola je počeo s dvojicom napadača, ali nisu oni odlučili. . .

Fudbal 01.09.2018 | 21:40
PL: Mitrović "pregoreo" - gol, pa skrivio penal!
Izabranici Slaviše Jokanovića ispustili su pobedu, pošto su posle 62. minuta imali dva gola prednosti.

Upravo je drugi pogodak postigao reprezentativac Srbije Aleksandar Mitrović koji je došao do četrvrtog gola u sezoni, čime se izjednačio na vrhu liste strelaca sa Sadiom Maneom.

Domaći fudbaleri uspeli su da se vrati pogocima Marija u 67. minutu i 84. minutu. Mari je drugi gol dao iz penala koji je skrivio Mitrović, zbog čega je dobio žuti karton. 

Ostaje žal što Fulam nije zabeležio drugu pobedu zaredom u Premijer ligi, međutim i ovako su ostvarili dobar rezultat. Nalaze se na 11. mestu sa četiri boda i gol razlikom 7:9. 

Fudbaleri Čelsija savladali Bornmut sa 2:0 pred domaćom publikom. Mučili su se Plavci sve do 72. minutu. Tada je bedem Bornmuta probio Pedro, a konačan rezultat postavio je Eden Azar u 85. minutu. 

Kristal Palas poražen je pred domaćom publikom od Sutemptona sa 2:0. Ekipa za koju nastupa Luka Milivojević doživela je neočekivani neuspeh, a golove za goste postizali su Ings u 47. i Hojbjerg u nadoknadi vremena. 

Vulvsu su slavili sa 1:0 nad Vest Hemom, dok su Everton i Hadersfild podelili bodove (1:1).

U kakvoj je formi srpski napadač!

Aleksandar Mitrović je postigao i četvrti gol u Premijer ligi ove sezone u dresu Fulama, pošto se fantastično snašao na gostovanju Brajtonu.

Fulam je na gostovanju već vodio 1:0 pogotkom Andrea Širlea iz 43. minuta, prethodno je domaćin promašio penal (Gros), da bi "Mitrogol" duplirao prednost svoje ekipe nakon što je loptu ispucao njegov odlični golman Betineli.

Mitroviću je bežala lopta, ali je dobio duel na zemlji s štoperom Brajtona, izašao pred golmana Rajana, šutirao u njega, ali imao sreće da mu se lopta vrati...

Drugu šansu nije ispustio!

Iako je bio na pragu pobede - Fulam nije uspeo da je sačuva do kraja.

Iskusni napadač Glen Marej pogodio je već pet minuta nakon gola Aleksandra Mitrovića, dok je do kraja uspeo i da donese bod svojoj ekipi.

Srpski napadač je neoprezno reagovao u svom šesnaestercu i želeći da prihvati loptu na grudi - igrao je rukom, što je primetio glavni arbitar Li Probert.

Glen Marej je preuzeo odgovornost i razgalio domaće navijače, dok će Slaviša Jokanović biti sigurno nezadovoljan olako ispuštenim bodovima. Fulam tako na reprezentativnu pauzu odlazi s četiri osvojena boda, a utisak je da su mogli da imaju i više...

Sarijev Čelsi se ne šali - idealan start! Kada je Mauricio Sari pre samo mesec i po preuzeo ekipu, malo ko je verovao da će Čelsi tako atraktivno i rezultatski odlično delovati...

Liverpul i Čelsi "noće" na vrhu!

Ekipa Jirgena Klopa upisala je danas protiv Lestera (2:1) i četvrtu pobedu od starta sezone, a taj ritam ispratio je i Čelsi savladavši Bornmut (2:0), tako jedini zadržavši maksimalan učinak, bar dok Votford i Totenhem ne odigraju svoje mečeve 4. kola Premijer lige.

Rezervista Pedro je na asistenciju "večitog rezerviste" Olivijea Žiura "nadriblao" dvojicu igrača gostiju na ivici kaznenog i potom sjajno šutirao, da bi Eden Azar nakon saradnje s Markosom Alonsom ušao iskosa s leve strane u opasnu zonu i šutirao ispod Begovića.

Ekipa Mauricija Sarija je i na ovom meču imala dvocifren broj šuteva (24 (6)) i ogroman posed lopte (72%), a malo ko je verovao da će tako brzo zaigrati onaj "njegov" fudbal.

I još beležiti dobre rezultate...

U ostalim mečevima videli smo pobedu Sautemptona na gostovanju Kristal Palasu (2:0) golovima Danija Ingsa i Pjera-Emila Hejbjerga, dok je Luka Milivojević odigrao čitav meč za domaće. Pobedu je upisao i Vulverhempton, i to u nadoknadi preko Traorea, protiv Vest Hema u gostima (1:0), dok su Everton i Hadersfild podelili bodove (1:1).

"Noćna mora" lepog fudbala ponovo nije izdržala! Gvardiola je počeo s dvojicom napadača, ali nisu oni odlučili...

Njukasl se drugi vikend zaredom grčevito branio - i nije izdržao!

Ekipa Rafaela Beniteza koja je posle 18% poseda lopte protiv Čelsija (1:2) ponovo defanzivno orijentisana izašla na "Etihad" protiv Sitija koji je dominirao, mučio se da "probije" bunker", ali uspeo to da uradi dva puta protiv tima koji je samo 22% vremena držao loptu.

Gvardiola je na teren poslao dvojicu napadača - Serhija Aguera i Gabrijela Žesusa - no, treću pobedu u četiri meča doneli su Rahim Sterling u 8. i Kajl Voker u 52. minutu.

MANČESTER SITI - NJUKASL 2:1 (1:1)

S obzirom na to da Gvardiola nije imao na raspolaganju najjači sastav zbog povrede Kevina de Brujnea i "klupske suspenzije" Liroja Sanea, koga je katalonski stručnjak kaznio "pogledom s tribina" zbog neodgovarajućeg stava na treninzima, sve oči bile su uprte u Serhija Aguera kome je Njukasl jedna od omiljenih "mušterija" u Premijer ligi.

Ulazio je Argentinac u šanse, ređe nego na prethodnim mečevima zbog "zgusnute" odbrane Rafe Beniteza, a na debakl je zamirisalo u 8. minutu kada je Sterling pogodio.

Englez je lepo gađao "dijagonalu" na asistenciju Benžamana Mendija, ali je kontra Salomona Rondona donela izjednačenje "svrakama" posle pola sata igre kada je na drugoj stativi loptu sačekao Deandre Jedlin, tragičar na meču protiv Čelsija.

Nervozan je bio Gvardiola zbog novog propusta odbrane, ali je upravo defanzivac doneo pobedu. "Tukao" je snažno Kajl Voker u 52. minutu i srušio Dubravku.

Pravo je čudo kako češki golman do kraja nije primio još neki gol pošto je u nekoliko navrata čudesno intervenisao, ali biće potrebno mnogo više Njukaslu ukoliko misli da zadrži premijerligaški status i dogodine.

Premijer liga – četvrto kolo:

subota:

Lester siti – Liverpul 1:2 (0:2)
(Gezal 63 – Mane 10, Firmino 45)

Brajton – Fulam 2:2 (0:1)
Mari 67, 84p - Širle 43, Mitrović 62

Čelsi – Bornmut 2:0 (0:0)
Pedro 72, Azar 85

Kristal Palas – Sautempton 0:2 (0:0)
Ings 47, Hojbjerg 90+2

Everton – Hadersfild 1:1 (1:1)
Lavert-Luin 36 - Biling 34

Vest Hem – Vulverhempton 0:1 (0:0)
Traore 90+3

Mančester siti – Njukasl 2:1

nedelja:

14.30 Kardif – Arsenal
17.00 Burnli – Mančester junajted
17.00 Votford – Totenhem

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar