БЛ: Мијат "ратовао" сам, преокрети Волфсбурга и "Хофа"!

Волфсбург на врху Бундеслиге! Фудбалери Волфсбурга победили су Бајер у Леверкузену са 3:1, у другом колу Бундеслиге.  Франкфурт је дошао изједначења са играчем мање након што је српски интернационалац изборио пенал који је реализовао Себастиан Алер, али је Вердер у шестом минуту надокнаде дошао до цијелог плијена.  Штутгарт је Бајернов град! Баварска империја је стигла до десете узастопне побједе на "Мерцедес-Бенц арени".

Фудбал 01.09.2018 | 21:20
БЛ: Мијат "ратовао" сам, преокрети Волфсбурга и "Хофа"!
То је друга победа Волфсбурга ове сезоне у немачком првенству и тренутно је на врху табеле.

Бајер је водио поготком Леона Бајлија, али је Волфсбург до полувремена изједначио аутоголом Рамазана Озкана, а потом преко Вута Вегорста и Рената Штефена преокренуо и победио.

Адам Салај је са два гола донео победу Хофенхајму, који је преокренуо и славио против Фрајбурга, који је на полувремену водио поготком Доминика Хајнца. 

Ајнтрахт у Франкфурту није издржао са играчем мање против Вердер Бремена, од ког је поражен са 2:1, голом Милота Рашице у шестом минуту надокнаде. 

Српски фудбалери Мијат Гаћиновић и Филип Костић играли су за Ајнтрахт, а Милош Вељковић за Вердер. Лука Јовић био је на клупи екипе из Франкфурта. 

Утакмице Аугсбург - Борусија Менхенгладбах, односно Нирнберг - Мајнц завршене су нерешеним резултатом 1:1.

Франкфурт је дошао изједначења са играчем мање након што је српски интернационалац изборио пенал који је реализовао Себастиан Алер, али је Вердер у шестом минуту надокнаде дошао до цијелог плијена.

Након добре игре и сигурне побједе у првом колу против Фрајбурга играчи Ајнтрахта су против Вердера код куће у 2. колу Бундеслиге су у рукама држали један бод којег им је у шестом минуту надокнаде "украо" Милот Рашика.

Гости су искористили "мекан" приступ Ајнтрахта на почетку меча и дошлидо вођства да би потом дошли и до бројчане предности на терену након што је Џетро Вилемс одлучио да сам дијели правду и лактом у лице удари Гебре Селасија и оде на пријевремено туширање.

Домаћи навијачи су већ прихватили да ово није "та" утакмица, али то није урадио Мијат Гаћиновић. Српски интернационалац није штедио себе, а ни голмана Јирија Павленку и успио је доћи до једне "ничије" лопте и изборити пенал за свој тим који је у гол и бод претворио Себастијан Алер.
О каквом се дуелу радило говори и то да је голман гостију након указивања помоћи морао напустити игру.

Ипак, одбрана домаћих је до краја још једном капитулирала за коначних:

АЈНТРАХТ - ВЕРДЕР 1:2 (0:1)!

Домаћи навијачи су на "Шварцвалд" дошли у великом стилу, док се то не може рећи за њихове миљенике.

Фудбалери Ајнтрахта су лоше ушли у меч и дозволили противнику да са лоптом у ногама диктира темпо игре, а то их је коштало у 21. минуту када је Јуја Осако одлично пронашао простор иза задње линијеи лијепо примирио сјајан пас Макса Егештајна и приземним ударцем савладао Кевина Трапа.

Ипак, помоћник је подигао заставицу и означио офсајд, али је главни судија уз асистенцију ВАР-а поништио његову одлуку и показао на центар.

До краја првог дијела ствари су постале још горе за домаћине пошто је Џетро Вилемс након нагуравања са Гебре Селасијем поред аут линије ударио лактом десног бека гостију и зарадио директан црвени картон.

Али, на почетку другог дијела тим Адија Хутера је дошао до експресног изједначења.

Мијат Гаћиновић је био бржи од Лудвига Аугустинсона, али и Јирија Павленке, и први дође до лопте да би га потом голман гостију оборио у казненом простору, а судија је показао на бијелу тачку са које је био сигуран Себастијан Алер у 49. минуту.

Бројчано јачи гости су у наставку били бољи тим на терену, нападали и стварали шансе али би их завршница сваки пут "издала.

Све до шестог минута надокнаде.

Млади Милот Рашика је намјестио лопту на 25 метара од гола Кевина Трапа и сјајним ударцем из слободњака пребацио живи зид и лопту послао уз стативу за велико славље момака у "зелено-бијелим" дресовима.

Филип Костић је провео свих 90 минута на терену за Франкфурт и био један од запаженијих актера у домаћем тиму, док је Мијат Гаћиновић игру напустио 68. минуту. Лука Јовић је меч гледао са клупе за резервне играче. Милош Вељковић је одиграо цијели меч у дресу Вердера.

Хофенхајм је код куће на одмор отишао са заостатком од једног гола али је у наставку дошао до великог преокрета против Фрајбурга, али тужна вијест за све навијаче "Хофа" и репрезентације БиХ јесте повреда Емира Бичакчића који је терен напустио у 19. минуту и вјероватно ће пропустити наредне мечеве против Сјеверне Ирске и Аустрије.

Вриједи издвојити и преокрет Волфсбурга на "Бај Арени".

"Вукови" су гол заостатка имали од 24. минута када је Леон Бејли са око 20 метара снажним ударцем пронашао даљи угао.

Ипак, гости су се до краја меча радовали три пута и вечерашњи меч између Штутгарта и Бајерна дочекују као лидери на табели.

Штутгарт је Бајернов град! Баварска империја је стигла до десете узастопне побједе на "Мерцедес-Бенц арени".

Владар најпосјећенијег меча у историји Бундеслиге је наравно Бајерн.

Поготово на "Мерцедес-Бенц арени" који су посљедњи пут погнуте главе напустили 2007.године!

Ипак, гигант из Минхена је прошле сезоне код куће, када је већ осигурао титулу, понижен од Штутгарта (1:4) па је вечерас на менију била освета.

ШТУТГАРТ - БАЈЕРН 0:3 (0:1)

Домаћини су са доста ентузијазма ушли у меч и већ у првој "одбрани" најавили високи пресинг на задњу линију Бавараца. Гости су се доста мучили у посједу лопте и били далеко од гола Рона-Роберта Цијелера, али како је вријеме одмицало домаћи играчи су све више губили "оштрицу".

Бајерн је након истека тридесетог минута већ успоставио потпуну доминацију у противничкој половини и тражио рупу у дефанзивном блоку домаћих коју је пронашао Леон Горецка у 37. минуту.

Млади везњак је на врху шеснаестерца у пријему лопте избацио Емилијана Инсуу, а потом лијепо отворио стопало и мајсторски из кољена кроз "шуму" гостујућих фудбалера нашао доњи лијеви угао. Иначе, Томас Милер је био укључен у 19 од посљедњих 20 голова свог тима против Штутгарта.

Сјајно!

Велике прилике да повећају вођство свог тима до краја првог дијела су имали Матс Хумелс и Томас Милер, али је Штутгарт успио остати на само једном голу заостатка.

Али, то у другом полувремену није могао да понови.

Други гол за Бајерн је постигао Роберт Левандовски који је на асистенцију Леона Горецке савладао Цијелера погодивши скоро исто мјесто као и придошлица из Шалкеа у првих 45 минута.

А, шлаг на торту и трећи гол гостију је дјело Томаса Милера, али "слава" припада Пољаку који је "штиклом" феноменално асистирао Нијемцу који је рутински послао лопту у мрежу.

ПАРОВИ 2. КОЛА:

Аугзбург - Борусија Менхенгладбах 1:1 (1:0)
/Грегорић 12 - Плеа 68/

Бајер Леверкузен - Волфсбург 1:3 (1:1)
/Бејли 24 - Озчан 36 аг.,Вегхорст 55, Штефен 60/

Ајнтрахт - Вердер 1:2 (0:1)
/Алер 49 пен. - Осако 21, Рашика 90+6/

Хофенхајм - Фрајбург 2:1 (0:1)
/Сзалаи 50, 63 - Хајнц 36/

Нирнберг - Мајнц 1:1 (0:1)
/Ишак 48 - Матета 25/

Штутгарт - Бајерн 0:3 (0:1)
/Горецка 37, Левандовски 62, Милер 76/

у недјељу

РБ Лајпциг - Фортуна Диселдорф 15.30
Шалке - Херта 18.00

у петак

Хановер - Борусија Дортмунд 0:0

ТАБЕЛА: Бајерн 6, Волфсбург 6, Борусија Д. 4,Борусија М. 4, Вердер 4, Аугзбург 4, Мајнц 4, Ајнтрахт 3, Херта 3 (-1), Хофенхајм 3, Хановер 2, Нирнберг 1, Фортуна 0 (-1), Шалке 0 (-1), Штутгарт 0, Лајпциг 0 (-1), Бајер 0, Фрајбург 0.

Извор: мондо.ба/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар