BL: Mijat "ratovao" sam, preokreti Volfsburga i "Hofa"!

Volfsburg na vrhu Bundeslige! Fudbaleri Volfsburga pobedili su Bajer u Leverkuzenu sa 3:1, u drugom kolu Bundeslige.  Frankfurt je došao izjednačenja sa igračem manje nakon što je srpski internacionalac izborio penal koji je realizovao Sebastian Aler, ali je Verder u šestom minutu nadoknade došao do cijelog plijena.  Štutgart je Bajernov grad! Bavarska imperija je stigla do desete uzastopne pobjede na "Mercedes-Benc areni".

Fudbal 01.09.2018 | 21:20
BL: Mijat "ratovao" sam, preokreti Volfsburga i "Hofa"!
To je druga pobeda Volfsburga ove sezone u nemačkom prvenstvu i trenutno je na vrhu tabele.

Bajer je vodio pogotkom Leona Bajlija, ali je Volfsburg do poluvremena izjednačio autogolom Ramazana Ozkana, a potom preko Vuta Vegorsta i Renata Štefena preokrenuo i pobedio.

Adam Salaj je sa dva gola doneo pobedu Hofenhajmu, koji je preokrenuo i slavio protiv Frajburga, koji je na poluvremenu vodio pogotkom Dominika Hajnca. 

Ajntraht u Frankfurtu nije izdržao sa igračem manje protiv Verder Bremena, od kog je poražen sa 2:1, golom Milota Rašice u šestom minutu nadoknade. 

Srpski fudbaleri Mijat Gaćinović i Filip Kostić igrali su za Ajntraht, a Miloš Veljković za Verder. Luka Jović bio je na klupi ekipe iz Frankfurta. 

Utakmice Augsburg - Borusija Menhengladbah, odnosno Nirnberg - Majnc završene su nerešenim rezultatom 1:1.

Frankfurt je došao izjednačenja sa igračem manje nakon što je srpski internacionalac izborio penal koji je realizovao Sebastian Aler, ali je Verder u šestom minutu nadoknade došao do cijelog plijena.

Nakon dobre igre i sigurne pobjede u prvom kolu protiv Frajburga igrači Ajntrahta su protiv Verdera kod kuće u 2. kolu Bundeslige su u rukama držali jedan bod kojeg im je u šestom minutu nadoknade "ukrao" Milot Rašika.

Gosti su iskoristili "mekan" pristup Ajntrahta na početku meča i došlido vođstva da bi potom došli i do brojčane prednosti na terenu nakon što je Džetro Vilems odlučio da sam dijeli pravdu i laktom u lice udari Gebre Selasija i ode na prijevremeno tuširanje.

Domaći navijači su već prihvatili da ovo nije "ta" utakmica, ali to nije uradio Mijat Gaćinović. Srpski internacionalac nije štedio sebe, a ni golmana Jirija Pavlenku i uspio je doći do jedne "ničije" lopte i izboriti penal za svoj tim koji je u gol i bod pretvorio Sebastijan Aler.
O kakvom se duelu radilo govori i to da je golman gostiju nakon ukazivanja pomoći morao napustiti igru.

Ipak, odbrana domaćih je do kraja još jednom kapitulirala za konačnih:

AJNTRAHT - VERDER 1:2 (0:1)!

Domaći navijači su na "Švarcvald" došli u velikom stilu, dok se to ne može reći za njihove miljenike.

Fudbaleri Ajntrahta su loše ušli u meč i dozvolili protivniku da sa loptom u nogama diktira tempo igre, a to ih je koštalo u 21. minutu kada je Juja Osako odlično pronašao prostor iza zadnje linijei lijepo primirio sjajan pas Maksa Egeštajna i prizemnim udarcem savladao Kevina Trapa.

Ipak, pomoćnik je podigao zastavicu i označio ofsajd, ali je glavni sudija uz asistenciju VAR-a poništio njegovu odluku i pokazao na centar.

Do kraja prvog dijela stvari su postale još gore za domaćine pošto je Džetro Vilems nakon naguravanja sa Gebre Selasijem pored aut linije udario laktom desnog beka gostiju i zaradio direktan crveni karton.

Ali, na početku drugog dijela tim Adija Hutera je došao do ekspresnog izjednačenja.

Mijat Gaćinović je bio brži od Ludviga Augustinsona, ali i Jirija Pavlenke, i prvi dođe do lopte da bi ga potom golman gostiju oborio u kaznenom prostoru, a sudija je pokazao na bijelu tačku sa koje je bio siguran Sebastijan Aler u 49. minutu.

Brojčano jači gosti su u nastavku bili bolji tim na terenu, napadali i stvarali šanse ali bi ih završnica svaki put "izdala.

Sve do šestog minuta nadoknade.

Mladi Milot Rašika je namjestio loptu na 25 metara od gola Kevina Trapa i sjajnim udarcem iz slobodnjaka prebacio živi zid i loptu poslao uz stativu za veliko slavlje momaka u "zeleno-bijelim" dresovima.

Filip Kostić je proveo svih 90 minuta na terenu za Frankfurt i bio jedan od zapaženijih aktera u domaćem timu, dok je Mijat Gaćinović igru napustio 68. minutu. Luka Jović je meč gledao sa klupe za rezervne igrače. Miloš Veljković je odigrao cijeli meč u dresu Verdera.

Hofenhajm je kod kuće na odmor otišao sa zaostatkom od jednog gola ali je u nastavku došao do velikog preokreta protiv Frajburga, ali tužna vijest za sve navijače "Hofa" i reprezentacije BiH jeste povreda Emira Bičakčića koji je teren napustio u 19. minutu i vjerovatno će propustiti naredne mečeve protiv Sjeverne Irske i Austrije.

Vrijedi izdvojiti i preokret Volfsburga na "Baj Areni".

"Vukovi" su gol zaostatka imali od 24. minuta kada je Leon Bejli sa oko 20 metara snažnim udarcem pronašao dalji ugao.

Ipak, gosti su se do kraja meča radovali tri puta i večerašnji meč između Štutgarta i Bajerna dočekuju kao lideri na tabeli.

Štutgart je Bajernov grad! Bavarska imperija je stigla do desete uzastopne pobjede na "Mercedes-Benc areni".

Vladar najposjećenijeg meča u istoriji Bundeslige je naravno Bajern.

Pogotovo na "Mercedes-Benc areni" koji su posljednji put pognute glave napustili 2007.godine!

Ipak, gigant iz Minhena je prošle sezone kod kuće, kada je već osigurao titulu, ponižen od Štutgarta (1:4) pa je večeras na meniju bila osveta.

ŠTUTGART - BAJERN 0:3 (0:1)

Domaćini su sa dosta entuzijazma ušli u meč i već u prvoj "odbrani" najavili visoki presing na zadnju liniju Bavaraca. Gosti su se dosta mučili u posjedu lopte i bili daleko od gola Rona-Roberta Cijelera, ali kako je vrijeme odmicalo domaći igrači su sve više gubili "oštricu".

Bajern je nakon isteka tridesetog minuta već uspostavio potpunu dominaciju u protivničkoj polovini i tražio rupu u defanzivnom bloku domaćih koju je pronašao Leon Gorecka u 37. minutu.

Mladi veznjak je na vrhu šesnaesterca u prijemu lopte izbacio Emilijana Insuu, a potom lijepo otvorio stopalo i majstorski iz koljena kroz "šumu" gostujućih fudbalera našao donji lijevi ugao. Inače, Tomas Miler je bio uključen u 19 od posljednjih 20 golova svog tima protiv Štutgarta.

Sjajno!

Velike prilike da povećaju vođstvo svog tima do kraja prvog dijela su imali Mats Humels i Tomas Miler, ali je Štutgart uspio ostati na samo jednom golu zaostatka.

Ali, to u drugom poluvremenu nije mogao da ponovi.

Drugi gol za Bajern je postigao Robert Levandovski koji je na asistenciju Leona Gorecke savladao Cijelera pogodivši skoro isto mjesto kao i pridošlica iz Šalkea u prvih 45 minuta.

A, šlag na tortu i treći gol gostiju je djelo Tomasa Milera, ali "slava" pripada Poljaku koji je "štiklom" fenomenalno asistirao Nijemcu koji je rutinski poslao loptu u mrežu.

PAROVI 2. KOLA:

Augzburg - Borusija Menhengladbah 1:1 (1:0)
/Gregorić 12 - Plea 68/

Bajer Leverkuzen - Volfsburg 1:3 (1:1)
/Bejli 24 - Ozčan 36 ag.,Veghorst 55, Štefen 60/

Ajntraht - Verder 1:2 (0:1)
/Aler 49 pen. - Osako 21, Rašika 90+6/

Hofenhajm - Frajburg 2:1 (0:1)
/Szalai 50, 63 - Hajnc 36/

Nirnberg - Majnc 1:1 (0:1)
/Išak 48 - Mateta 25/

Štutgart - Bajern 0:3 (0:1)
/Gorecka 37, Levandovski 62, Miler 76/

u nedjelju

RB Lajpcig - Fortuna Diseldorf 15.30
Šalke - Herta 18.00

u petak

Hanover - Borusija Dortmund 0:0

TABELA: Bajern 6, Volfsburg 6, Borusija D. 4,Borusija M. 4, Verder 4, Augzburg 4, Majnc 4, Ajntraht 3, Herta 3 (-1), Hofenhajm 3, Hanover 2, Nirnberg 1, Fortuna 0 (-1), Šalke 0 (-1), Štutgart 0, Lajpcig 0 (-1), Bajer 0, Frajburg 0.

Izvor: mondo.ba/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar