Хрватски интереси су против Срба

Оглашавање Милорада Додика око покушаја у Хрватској да се умањи значај концетрационог логора Јасеновац је крајње лицемјерно и срамотно. Онај ко је лично предао јасеновачку грађу у руке џелата српског народа би требало да заувијек ћути и чека осуду историје због неприкосновеног чина издаје свог рода, саопштено је из Савеза за побједу. .

Република Српска 01.09.2018 | 17:47
Хрватски интереси су против Срба
"Хрватска јавност већ дужи период покушава да релативизује злочин мијењањем природе и намјене концентрационог логора Јасеновац, приказујући га у свјетлу другачијем него што он заправо јесте био: најстравичнији логор смрти у Европи након Аушвица", каже се у саопштењу и додаје да такви покушаји не би били могући да у хрватске руке није дошао комплетан материјал који документује опсег злочина и индустријску природу фабрике смрти коју је осмислила и у дјело спровела НДХ.

"Једном кад су преузели документацију и грађу, Хрвати су успоставили монопол над истином што им је омогућило да несметано кроје историју, умањујући злодјела која је чинила усташка твревина над Србима, Јеверејима, Ромима и свима који се нису уклапали у расну идеологију НДХ", каже се у саопштењу.

Савез за побједу наводи да је за то директно одговоран Милорад Додик.

"Да није било њега и његове срамне одлуке да цјелокупну грађу уступи Хрватској, Срби би сада имали материјалне доказе којима би бранили своје жртве, њихово страдање, свој понос али и историју. Умјесто тога постали смо таоци Додикове сервилност хрватским интересима који су, без сумње, усмјерени дирекнто против Срба, њихове историје, али и саме Републике Српске", каже се у саопштењу Савеза за побједу.

БН ТВ

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Кхал Дрого

01.09.2018 16:07

То што је написано у тексту нујје истиа, једна лаж, и мантра коју данас воле чути у лијепој њиховој Око споразума о предаје архивско-музејске грађе Спомен подручја Јасеновац Меморијалном музеју холокауста САД у Вашингтону 27.10. 2000. бјеше доста говора, први сам био и тада и данас да се та грађа преда. Изабрано је то рјешење. Међутим, господа, часни људи из ЈУ "спомен подручја Д.Градина" су сваки документ, фотографију копирали, оно што треба "склоњено" је (предан је само мањи дио грађе, главни дио је у Београду), и не само то, све су то класификовали, добар дио и дигитализовали, и велики број докумената, списа је на интернету доступан свима, и Хрвати не могу манипулисати тим временом. Могу поред оваквих ликова који овакву лажну мантру гурају. Истина о Јасеновцу је сачувана, добар дио се може наћи и на интернету, и та истина о тој нашој болној причи је и сачувана и доступна свакоме. Оваквим лажним спиновима само се уноси смутња и мантра у корист (тако да се протура привид да је загубљена грађа) оних који данас поричу Јасеновац и раде на ревитализацији усташтва.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НН

01.09.2018 19:03

Ботови црвени можете ви штити Додика колико хоћете. Он је грађу дао. Зашто??? Колико воли новац могуће и добро уновчио. Од њега ме ништа не чуди. Ваш вођа је највеће зло српског народа, а вријеме ће то показати. Правда за Давида!

Name

Ре

02.09.2018 07:34

Фукаре из сзп лазу и лају ал нецете на власт и овај Адвокат сто ГА хвалите је тески србомрзац ал вас је

Name

ЉУБИНКА

01.09.2018 16:31

НИЈЕ ИСТИНА ТОЈЕ СВЕ КОНТРА САМО ВИ СЕ ВАДИТЕ НА ТЕ ФОРЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

А&Е

01.09.2018 20:16

Програм Савеза за Побједе, ткз опозиције за развој РС у 20 тачака = Ко је предао Јасеновачку грађу, Радманивић је потписао документ о сарадњи са НАТО, Ко је предао Јасеновачку грађу, Радманивић је потписао документ о сарадњи са НАТО, Ко је предао Јасеновачку грађу, Радманивић је потписао документ о сарадњи са НАТО, Ко је предао Јасеновачку грађу, Радманивић је потписао документ о сарадњи са НАТО, Ко је предао Јасеновачку грађу, Радманивић је потписао документ о сарадњи са НАТО, Ко је предао Јасеновачку грађу, Радманивић је потписао документ о сарадњи са НАТО, Ко је предао Јасеновачку грађу, Радманивић је потписао документ о сарадњи са НАТО, Ко је предао Јасеновачку грађу, Радманивић је потписао документ о сарадњи са НАТО, Ко је предао Јасеновачку грађу, Радманивић је потписао документ о сарадњи са НАТО, Ко је предао Јасеновачку грађу, Радманивић је потписао документ о сарадњи са НАТО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.09.2018 07:41

И то је све сто имају ал непије воде готови су неце бит ни опозиција

Name

Ненад

02.09.2018 11:16

Највазније је да Миле са Цовицем направи треци Хрватски ентитет и то треба бранити по цијену зивота али не мога него васега

Name

Драго

02.09.2018 07:36

Зивио Миле и РС Доле сзп

ОДГОВОРИТЕ