Hrvatski interesi su protiv Srba

Oglašavanje Milorada Dodika oko pokušaja u Hrvatskoj da se umanji značaj koncetracionog logora Jasenovac je krajnje licemjerno i sramotno. Onaj ko je lično predao jasenovačku građu u ruke dželata srpskog naroda bi trebalo da zauvijek ćuti i čeka osudu istorije zbog neprikosnovenog čina izdaje svog roda, saopšteno je iz Saveza za pobjedu. .

Republika Srpska 01.09.2018 | 17:47
Hrvatski interesi su protiv Srba
"Hrvatska javnost već duži period pokušava da relativizuje zločin mijenjanjem prirode i namjene koncentracionog logora Jasenovac, prikazujući ga u svjetlu drugačijem nego što on zapravo jeste bio: najstravičniji logor smrti u Evropi nakon Aušvica", kaže se u saopštenju i dodaje da takvi pokušaji ne bi bili mogući da u hrvatske ruke nije došao kompletan materijal koji dokumentuje opseg zločina i industrijsku prirodu fabrike smrti koju je osmislila i u djelo sprovela NDH.

"Jednom kad su preuzeli dokumentaciju i građu, Hrvati su uspostavili monopol nad istinom što im je omogućilo da nesmetano kroje istoriju, umanjujući zlodjela koja je činila ustaška tvrevina nad Srbima, Jeverejima, Romima i svima koji se nisu uklapali u rasnu ideologiju NDH", kaže se u saopštenju.

Savez za pobjedu navodi da je za to direktno odgovoran Milorad Dodik.

"Da nije bilo njega i njegove sramne odluke da cjelokupnu građu ustupi Hrvatskoj, Srbi bi sada imali materijalne dokaze kojima bi branili svoje žrtve, njihovo stradanje, svoj ponos ali i istoriju. Umjesto toga postali smo taoci Dodikove servilnost hrvatskim interesima koji su, bez sumnje, usmjereni direknto protiv Srba, njihove istorije, ali i same Republike Srpske", kaže se u saopštenju Saveza za pobjedu.

BN TV

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Khal Drogo

01.09.2018 16:07

То што је написано у тексту нујје истиа, једна лаж, и мантра коју данас воле чути у лијепој њиховој Око споразума о предаје aрхивско-музејске грaђе Спомен подручјa Јaсеновaц Меморијaлном музеју холокaустa САД у Вaшингтону 27.10. 2000. бјеше доста говора, први сам био и тада и данас да се та грађа преда. Изабрано је то рјешење. Међутим, господа, часни људи из ЈУ "спомен подручја Д.Градина" су сваки документ, фотографију копирали, оно што треба "склоњено" је (предан је само мањи дио грађе, главни дио је у Београду), и не само то, све су то класификовали, добар дио и дигитализовали, и велики број докумената, списа је на интернету доступан свима, и Хрвати не могу манипулисати тим временом. Могу поред оваквих ликова који овакву лажну мантру гурају. Истина о Јасеновцу је сачувана, добар дио се може наћи и на интернету, и та истина о тој нашој болној причи је и сачувана и доступна свакоме. Оваквим лажним спиновима само се уноси смутња и мантра у корист (тако да се протура привид да је загубљена грађа) оних који данас поричу Јасеновац и раде на ревитализацији усташтва.

ODGOVORITE
Name

NN

01.09.2018 19:03

Botovi crveni možete vi štiti Dodika koliko hoćete. On je građu dao. Zašto??? Koliko voli novac moguće i dobro unovčio. Od njega me ništa ne čudi. Vaš vođa je najveće zlo srpskog naroda, a vrijeme će to pokazati. Pravda za Davida!

Name

Re

02.09.2018 07:34

Fukare iz szp lazu i laju al necete na vlast i ovaj Advokat sto GA hvalite je teski srbomrzac al vas je

Name

LJUBINKA

01.09.2018 16:31

NIJE ISTINA TOJE SVE KONTRA SAMO VI SE VADITE NA TE FORE

ODGOVORITE
Name

A&E

01.09.2018 20:16

Program Saveza za Pobjede, tkz opozicije za razvoj RS u 20 tačaka = Ko je predao Jasenovačku građu, Radmanivić je potpisao dokument o saradnji sa NATO, Ko je predao Jasenovačku građu, Radmanivić je potpisao dokument o saradnji sa NATO, Ko je predao Jasenovačku građu, Radmanivić je potpisao dokument o saradnji sa NATO, Ko je predao Jasenovačku građu, Radmanivić je potpisao dokument o saradnji sa NATO, Ko je predao Jasenovačku građu, Radmanivić je potpisao dokument o saradnji sa NATO, Ko je predao Jasenovačku građu, Radmanivić je potpisao dokument o saradnji sa NATO, Ko je predao Jasenovačku građu, Radmanivić je potpisao dokument o saradnji sa NATO, Ko je predao Jasenovačku građu, Radmanivić je potpisao dokument o saradnji sa NATO, Ko je predao Jasenovačku građu, Radmanivić je potpisao dokument o saradnji sa NATO, Ko je predao Jasenovačku građu, Radmanivić je potpisao dokument o saradnji sa NATO.

ODGOVORITE
Name

Re

02.09.2018 07:41

I to je sve sto imaju al nepije vode gotovi su nece bit ni opozicija

Name

Nenad

02.09.2018 11:16

Najvaznije je da Mile sa Covicem napravi treci Hrvatski entitet i to treba braniti po cijenu zivota ali ne moga nego vasega

Name

Drago

02.09.2018 07:36

Zivio Mile i RS Dole szp

ODGOVORITE