Јувентусова нова сензација: Погба у јануару!

Тутоспорт најављује спектакуларан трансфер.

Фудбал 02.09.2018 | 21:00
Јувентусова нова сензација: Погба у јануару!
Када је Тутоспорт почетком лета први најавио долазак Кристијана Роналда у Јувентус, мало ко је могао да поверује у тачност те приче. Штавише, више је било оних који су се колегама из торинског дневника подсмевали... Истина, готово преко ноћи ствари су се драстично окренуле...

Само ноћ после затварања летње трансфер пијаце практично на целом Старом континенту, торински лист за јануар најављује нови спектакуларни, готово подједнако сензационални трансфер – Пола Погбу!

Наводно, светски шампион са Француском толико жели да напусти Манчестер јунајтед због лоших односа са Жозеом Мурињом, да ће покушати да исфорсира трансфер већ на зиму преко свог агента Мина Рајоле.

Не треба подсећати да је Погба био спреман да оде у Барселону, али је Мурињо стопирао све излазне трансфере из Јунајтеда, пошто му први клупски оперативац Ед Вудворд није обезбедио жељена појачања практично ни у једној линији тима, а посебно на штоперским местима и у везном реду. Изузев Фреда, који је практично украден Манчестер Ситију испред носа.

Тутоспорт истиче да је велики заговорник Погбиног доласка и Кристијано Роналдо. Истина, у целом потенцијалном трансферу постоји неколико зачкољица. Прва је, наравно, износ обештећења. Јунајтед неће пристати на обештећење мање од 100.000.000 евра, а велико је питање да ли Јувентус има средстава да плати још један мегаломански трансфер у мање од шест месеци. Друга је тактичке природе. Наиме, Погба не би био у могућности да заигра за Јувентус у Лиги шампиона од јануара, пошто би то већ учинио с Јунајтедом и строга правила би га спречила. Ту би се практично поновио случај Филипеа Кутиња, када је зимус долазио из Ливерпула у Барселону.

Трећа се односи на Погбину плату, која у Јунајтеду сада износи 17.000.000 евра, без бонуса. То је новац који Стара дама – нема. Посебно након целе егзибиције са Роналдом, што би значило да Француз мора да смањи потраживања - драстично...

Много тога зависиће и од Мурињове будућности у Јунајтеду. Тачније, све ће зависити од тога. Португалац се налази под великим притиском због лоших резултата на старту нове сезоне и слабих игара најбољих играча. Ту се највише упире прстом баш у Погбу, који је у Јунајтеду и даље само бледа сенка играча који је доминирао у Јувентусу и француској репрезентацији на Мундијалу.

Није тајна да Погба и Мурињо имају лоше односе и да више од годину дана ту севају варнице. Ако би се догодило да Жозе оде, можда би Погба променио размишљање. Засад Мурињо има подршку клупске врхушке, али јасно је да би то могло брзо да се промени уколико Јунајтед не буде заиграо боље.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар