Juventusova nova senzacija: Pogba u januaru!

Tutosport najavljuje spektakularan transfer.

Fudbal 02.09.2018 | 21:00
Juventusova nova senzacija: Pogba u januaru!
Kada je Tutosport početkom leta prvi najavio dolazak Kristijana Ronalda u Juventus, malo ko je mogao da poveruje u tačnost te priče. Štaviše, više je bilo onih koji su se kolegama iz torinskog dnevnika podsmevali... Istina, gotovo preko noći stvari su se drastično okrenule...

Samo noć posle zatvaranja letnje transfer pijace praktično na celom Starom kontinentu, torinski list za januar najavljuje novi spektakularni, gotovo podjednako senzacionalni transfer – Pola Pogbu!

Navodno, svetski šampion sa Francuskom toliko želi da napusti Mančester junajted zbog loših odnosa sa Žozeom Murinjom, da će pokušati da isforsira transfer već na zimu preko svog agenta Mina Rajole.

Ne treba podsećati da je Pogba bio spreman da ode u Barselonu, ali je Murinjo stopirao sve izlazne transfere iz Junajteda, pošto mu prvi klupski operativac Ed Vudvord nije obezbedio željena pojačanja praktično ni u jednoj liniji tima, a posebno na štoperskim mestima i u veznom redu. Izuzev Freda, koji je praktično ukraden Mančester Sitiju ispred nosa.

Tutosport ističe da je veliki zagovornik Pogbinog dolaska i Kristijano Ronaldo. Istina, u celom potencijalnom transferu postoji nekoliko začkoljica. Prva je, naravno, iznos obeštećenja. Junajted neće pristati na obeštećenje manje od 100.000.000 evra, a veliko je pitanje da li Juventus ima sredstava da plati još jedan megalomanski transfer u manje od šest meseci. Druga je taktičke prirode. Naime, Pogba ne bi bio u mogućnosti da zaigra za Juventus u Ligi šampiona od januara, pošto bi to već učinio s Junajtedom i stroga pravila bi ga sprečila. Tu bi se praktično ponovio slučaj Filipea Kutinja, kada je zimus dolazio iz Liverpula u Barselonu.

Treća se odnosi na Pogbinu platu, koja u Junajtedu sada iznosi 17.000.000 evra, bez bonusa. To je novac koji Stara dama – nema. Posebno nakon cele egzibicije sa Ronaldom, što bi značilo da Francuz mora da smanji potraživanja - drastično...

Mnogo toga zavisiće i od Murinjove budućnosti u Junajtedu. Tačnije, sve će zavisiti od toga. Portugalac se nalazi pod velikim pritiskom zbog loših rezultata na startu nove sezone i slabih igara najboljih igrača. Tu se najviše upire prstom baš u Pogbu, koji je u Junajtedu i dalje samo bleda senka igrača koji je dominirao u Juventusu i francuskoj reprezentaciji na Mundijalu.

Nije tajna da Pogba i Murinjo imaju loše odnose i da više od godinu dana tu sevaju varnice. Ako bi se dogodilo da Žoze ode, možda bi Pogba promenio razmišljanje. Zasad Murinjo ima podršku klupske vrhuške, ali jasno je da bi to moglo brzo da se promeni ukoliko Junajted ne bude zaigrao bolje.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar