Србија жели ЕП 2021. за одбојкашице!

Председник Одбојкашког савеза Србије открио да ће се Србија кандидовати за организацију Европског првенства за даме.

Остали спортови 02.09.2018 | 22:15
Србија жели ЕП 2021. за одбојкашице!
Године 2005. године наша држава, која се тада звала Србија и Црна Гора, успешно је организовала Европско првенство за одбојкаше заједно са Италијом.

Шеснаест година касније Србија, као самостална држава, жели поново да буде домаћин таквом великом такмичењу у конкуренцији одбојкашица.

Зоран Гајић, председник Одбојкашког савеза Србије, открио је "Спортском журналу" ту ексклузивну информацију.

"Кандидоваћемо се за организацију Европског првенства сениорки, 2021. године! Поднели смо такозвано 'писмо намере' ЦЕВ, што ће председник Александар Боричић ових дана изнети на Борду Европске одбојкашке конфедерације. Кад добијемо све потребне гаранције од Владе Србије и Министарства спорта, онда ћемо кренути и у званичну кампању за добијање шампионата. Важно је напоменути да желимо организацију завршног турнира, што значи да би се после групне фазе, полуфинала и финала играла у Србији", рекао је Гајић.

Он је рекао да би Србија опет заједнички организовала то такмичење.

"Ако сам добро разумео, суорганизатори би били чланице Балканске асоцијације, Бугарска и Румунија сигурно, а мислим и Грчка! У суштини, Европска првенства више нико неће организовати сам, увек ће то бити најмање две, а највише четири земље и мислим да је то јако добра ствар, што због популаризације спорта, што због мањих трошкова, али и посете на трибинама", рекао је председник ОСС.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар