Лајани прекорачио овлашћења, али није суспендован!

Званичници УС Опена саопштили да је судија прешао границу протокола на мечу Кирјос - Ербер, али ће остати да суди на последњем гренд слему сезоне.

Тенис 02.09.2018 | 21:30
Лајани прекорачио овлашћења, али није суспендован!
Много полемике изазвао је потез тениског судије Мохамеда Лајанија, који је усред меча који је судио на УС Опену сишао са столице и окуражио Ника Кирјоса да промени приступ игри, након чега је он направио преокрет и победио Пјера Уга Ербера.

Лајани је, осим што је више пута рекао Кирјосу да може да затражи медицински тајм-аут уколико му је потребан, поновио и "желим да ти помогнем", што је личило на савет који дају тренери, што је противно правилима.

Већина играча сматра да је Лајани прекорачио своја овлашћена, а и челници УС Опена сложили су се да је прешао границу протокола.

"Након свеобухватне анализе коју су обавили званичници УС Опена, укључујући и директора турнира Дејвида Бруера, главног судију турнира Брајана Ирлија и друге, УС Опен је закључио да је понашање судије Мохамеда Лајанија током меча између Ника Кирјоса и Пјер Уга Ербера прешло границу протокола", наводи се у саопштењу челника УС Опена.

Ипак, Лајани није суспендован.

"Лајанију је саветовано да поштује протоколе на свим мечевима који следе. Он ће наставити да суди мечеве на УС Опену, али ће бити под надзором", додаје се у саопштењу.

Мохамед Лајани избегао је суспензију после савета које је дао Кирјосу, а организатори УС Опена објаснили су да је то учињено због тога што се ради о професионалцу који има богато искуство суђења на међународним тениским мечевима.

Портпарол Тениске асоцијације САД Крис Видмајер објаснио је да су челници те организације под чијем се окриљу организује УС Опен обавили разговор са Лајанијем.

"Њему је детаљно објашњено који су протоколи и наложено му је да их се стриктно придржава у наставку турнира", рекао је за АП Видмајер.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар