Lajani prekoračio ovlašćenja, ali nije suspendovan!

Zvaničnici US Opena saopštili da je sudija prešao granicu protokola na meču Kirjos - Erber, ali će ostati da sudi na poslednjem grend slemu sezone.

Tenis 02.09.2018 | 21:30
Lajani prekoračio ovlašćenja, ali nije suspendovan!
Mnogo polemike izazvao je potez teniskog sudije Mohameda Lajanija, koji je usred meča koji je sudio na US Openu sišao sa stolice i okuražio Nika Kirjosa da promeni pristup igri, nakon čega je on napravio preokret i pobedio Pjera Uga Erbera.

Lajani je, osim što je više puta rekao Kirjosu da može da zatraži medicinski tajm-aut ukoliko mu je potreban, ponovio i "želim da ti pomognem", što je ličilo na savet koji daju treneri, što je protivno pravilima.

Većina igrača smatra da je Lajani prekoračio svoja ovlašćena, a i čelnici US Opena složili su se da je prešao granicu protokola.

"Nakon sveobuhvatne analize koju su obavili zvaničnici US Opena, uključujući i direktora turnira Dejvida Bruera, glavnog sudiju turnira Brajana Irlija i druge, US Open je zaključio da je ponašanje sudije Mohameda Lajanija tokom meča između Nika Kirjosa i Pjer Uga Erbera prešlo granicu protokola", navodi se u saopštenju čelnika US Opena.

Ipak, Lajani nije suspendovan.

"Lajaniju je savetovano da poštuje protokole na svim mečevima koji slede. On će nastaviti da sudi mečeve na US Openu, ali će biti pod nadzorom", dodaje se u saopštenju.

Mohamed Lajani izbegao je suspenziju posle saveta koje je dao Kirjosu, a organizatori US Opena objasnili su da je to učinjeno zbog toga što se radi o profesionalcu koji ima bogato iskustvo suđenja na međunarodnim teniskim mečevima.

Portparol Teniske asocijacije SAD Kris Vidmajer objasnio je da su čelnici te organizacije pod čijem se okrilju organizuje US Open obavili razgovor sa Lajanijem.

"Njemu je detaljno objašnjeno koji su protokoli i naloženo mu je da ih se striktno pridržava u nastavku turnira", rekao je za AP Vidmajer.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar