Марковићу пропао трансфер - ништа од Андерлехта!

Наставља се мучење на "Енфилду"! Српски фудбалер Лазар Марковић остаће у Ливерпулу најмање до јануара јер му је у последњим сатима прелазног пропао трансфер у Андерлехт.

Фудбал 01.09.2018 | 17:00
Марковићу пропао трансфер - ништа од Андерлехта!
Лазар Марковић НЕ ИДЕ у Андерлехт! Српски фудбалер ипак се неће из Ливерпула преселити у Белгију.

Марковић је требало да стигне у Брисел где је провео претходних шест месеци на позајмици, али је дошло до проблема у завршној фази преговора.

Клубови су већ договорили трансфер од 3,3 милиона евра, уз осигураних 50 одсто од наредне продаје Ливерпулу, али Лазар није успео да се са Андерлехтом договори о условима и висини плате.

Британски медији пишу да Белгијанци нису могли да му обезбеде 40.000 евра недељно, колика му је плата на "Енфилду". 

Некадашњи репрезентативац и играч Партизана има још годину дана уговора са "Црвенима", за које је последњу такмичарску утакмицу одиграо у сезони 2014/2015. Јасно је да ни ове полусезоне за њега неће бити места у тиму Јиргена Клопа. 

Он је претходних година, осим Андерлехту, позајмљиван Фенербахчеу, лисабонском Спортингу и Хал ситију.

Лазар Марковић био је на корак од напуштања Ливерпула и пресељења у Андерлехт, али је тај трансфер пропао у последњи час.

Иако је Ливерпул договорио услове са клубом из Брисела да купи Марковића за 3,2 милиона евра, уз клаузулу да му припадне и 50 одсто од наредне продаје српског играча, трансфер је ипак пропао.

Марковић је био на разговору у Бриселу, али у финишу прелазног рока није успео са Андерлехтом да договори личне услове.

За Марковића је био заинтересован и солунски ПАОК.

Српски фудбалер има још годину дана уговора са Ливерпулом, за чији први тим није играо још од маја 2015. године, већ је већину времена провео на позајмицама.

Енглески клуб је за његов долазак инкасирао Бенфики 22 милиона евра 2014. године, када га је довео.

Питање је сада да ли ће Марковић остати на Енфилду до истека уговора, или ће раније раскинути сарадњу како би као слободан играч потражио нову средину у којој би покушао да оживи каријеру.

Црне слутње су се обистиниле - Лазар Марковић није успео да договори трансфер у Андерлехт и остаће на Енфилду бар још наредних шест месеци! Наравно, под условом да у међувремену не раскине уговор с финалистом овогодишње Лиге шампиона...

Упркос томе што су Ливерпул и Андерлехт договорили откупно обештећење на 3.250.000 евра, плус 50 одсто од наредне продаје, упркос томе што су клубови решили и многе друге детаље, Лазар Марковић није успео да се договори са бриселским великаном око висине плате, због чега је на крају цео посао - пропао! 

То је управо био детаљ око којег су се све стране вртеле током целог дана. А, како је време цурило, како се крај прелазног рока ближио крају, све је већи страх постојао да би посао могао да пропадне. На крају се то и десило. Прво су овакав исход најавили мање познати медији у Енглеској и Белгији, да би касније причу потврдили најрелевантнији извори из обе земље. Лазар Марковић је с Ливерпулом ушао у последњу годину уговора по којој би на седмичном нивоу требало да зарађује близу 40.000 евра. Дакле, нешто преко 2.000.000 евра годишње. То је новац који Андерлехт није могао да испрати, због чега од договора на крају није било ништа. 

Две варијанте за Лазара Марковића сада су - да преседи на клупи шест месеци и вероватно не добије ни минут на терену, или да раскине сарадњу с Редсима и постане слободан у избору нове средине. Тада не би имао ограничења, могао би да оде где жели. Наравно, ако буде заинтересованих...

А, кад се сетимо да је Ливерпул за Маркеца пре четири лета платио 25.000.000 евра. Да није било повреда...

Извор: мондо.рс/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар