Markoviću propao transfer - ništa od Anderlehta!

Nastavlja se mučenje na "Enfildu"! Srpski fudbaler Lazar Marković ostaće u Liverpulu najmanje do januara jer mu je u poslednjim satima prelaznog propao transfer u Anderleht.

Fudbal 01.09.2018 | 17:00
Markoviću propao transfer - ništa od Anderlehta!
Lazar Marković NE IDE u Anderleht! Srpski fudbaler ipak se neće iz Liverpula preseliti u Belgiju.

Marković je trebalo da stigne u Brisel gde je proveo prethodnih šest meseci na pozajmici, ali je došlo do problema u završnoj fazi pregovora.

Klubovi su već dogovorili transfer od 3,3 miliona evra, uz osiguranih 50 odsto od naredne prodaje Liverpulu, ali Lazar nije uspeo da se sa Anderlehtom dogovori o uslovima i visini plate.

Britanski mediji pišu da Belgijanci nisu mogli da mu obezbede 40.000 evra nedeljno, kolika mu je plata na "Enfildu". 

Nekadašnji reprezentativac i igrač Partizana ima još godinu dana ugovora sa "Crvenima", za koje je poslednju takmičarsku utakmicu odigrao u sezoni 2014/2015. Jasno je da ni ove polusezone za njega neće biti mesta u timu Jirgena Klopa. 

On je prethodnih godina, osim Anderlehtu, pozajmljivan Fenerbahčeu, lisabonskom Sportingu i Hal sitiju.

Lazar Marković bio je na korak od napuštanja Liverpula i preseljenja u Anderleht, ali je taj transfer propao u poslednji čas.

Iako je Liverpul dogovorio uslove sa klubom iz Brisela da kupi Markovića za 3,2 miliona evra, uz klauzulu da mu pripadne i 50 odsto od naredne prodaje srpskog igrača, transfer je ipak propao.

Marković je bio na razgovoru u Briselu, ali u finišu prelaznog roka nije uspeo sa Anderlehtom da dogovori lične uslove.

Za Markovića je bio zainteresovan i solunski PAOK.

Srpski fudbaler ima još godinu dana ugovora sa Liverpulom, za čiji prvi tim nije igrao još od maja 2015. godine, već je većinu vremena proveo na pozajmicama.

Engleski klub je za njegov dolazak inkasirao Benfiki 22 miliona evra 2014. godine, kada ga je doveo.

Pitanje je sada da li će Marković ostati na Enfildu do isteka ugovora, ili će ranije raskinuti saradnju kako bi kao slobodan igrač potražio novu sredinu u kojoj bi pokušao da oživi karijeru.

Crne slutnje su se obistinile - Lazar Marković nije uspeo da dogovori transfer u Anderleht i ostaće na Enfildu bar još narednih šest meseci! Naravno, pod uslovom da u međuvremenu ne raskine ugovor s finalistom ovogodišnje Lige šampiona...

Uprkos tome što su Liverpul i Anderleht dogovorili otkupno obeštećenje na 3.250.000 evra, plus 50 odsto od naredne prodaje, uprkos tome što su klubovi rešili i mnoge druge detalje, Lazar Marković nije uspeo da se dogovori sa briselskim velikanom oko visine plate, zbog čega je na kraju ceo posao - propao! 

To je upravo bio detalj oko kojeg su se sve strane vrtele tokom celog dana. A, kako je vreme curilo, kako se kraj prelaznog roka bližio kraju, sve je veći strah postojao da bi posao mogao da propadne. Na kraju se to i desilo. Prvo su ovakav ishod najavili manje poznati mediji u Engleskoj i Belgiji, da bi kasnije priču potvrdili najrelevantniji izvori iz obe zemlje. Lazar Marković je s Liverpulom ušao u poslednju godinu ugovora po kojoj bi na sedmičnom nivou trebalo da zarađuje blizu 40.000 evra. Dakle, nešto preko 2.000.000 evra godišnje. To je novac koji Anderleht nije mogao da isprati, zbog čega od dogovora na kraju nije bilo ništa. 

Dve varijante za Lazara Markovića sada su - da presedi na klupi šest meseci i verovatno ne dobije ni minut na terenu, ili da raskine saradnju s Redsima i postane slobodan u izboru nove sredine. Tada ne bi imao ograničenja, mogao bi da ode gde želi. Naravno, ako bude zainteresovanih...

A, kad se setimo da je Liverpul za Markeca pre četiri leta platio 25.000.000 evra. Da nije bilo povreda...

Izvor: mondo.rs/B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar