Партизан продао Ожеговића у Русију, Сума на позајмици!

Ожеговић у Арсеналу? Али, не у лондонском, већ у оном из Туле. Арсенал из Туле је нови клуб доскорашњег нападача црно-белих!

Фудбал 31.08.2018 | 22:10
Партизан продао Ожеговића у Русију, Сума на позајмици!
Нападач Партизана Огњен Ожеговић каријеру ће наставити у руском прволигашу Арсеналу из Туле. Посао је договорен у петак поподне, а црно-бели ће зарадити на овом трансферу пошто ће руски клуб да плати обештећење.

Ожеговић је ове сезоне пао у други план и то је један од разлога што напушта редове освајача Купа Србије после само годину дана проведених у Хумској.

У дресу црно-белих прошле сезоне овај 24-годишњи нападач одиграо је 39 утакмица и постигао 13 голова. Тресао је мреже у групној фази Лиге Европе, као и у Вечитом дербију.

Како је прошле године дошао, Огњен Ожеговић тако ће и отићи из Партизана - у самом финишу летњег прелазног рока!

Како МОНДО незванично сазнаје, нови клуб некадашњег младог репрезентативца Србије требало би да буде руски прволигаш Арсенал из Туле, на чијој клупи је до пре неколико месеци седео Миодраг Божовић.

Црно-бели би на име обештећења за Ожеговића требало да инкасирају 600.000 евра, што је двоструко више од своте издвојене за његово довођење из Чукаричког.

Он је ове сезоне наступио на шест мечева и дао два гола, али углавном док је тренер био Мирослав Ђукић. Код Зорана Мирковића играо је само у првенственој утакмици против Земуна.

Такође, интензивно се тражи нови клуб Сејдуби Суми, који након летошњег рекордног трансфера из Слована из Братиславе (1,6 милиона евра) апсолутно није оправдао очекивања.

У Партизану верују да ће у наредних седам до 10 дана договорити позајмицу са правом откупа омаленог "везисте" из Гвинеје, који није у Мирковићевим плановима за наставак сезоне.

Тенденција црно-белих очигледно је да се отарасе вишка играча, након што се нису пласирали у Лигу Европе и остали сведени на домаћу Суперлигу и Куп.

Извесно је да ће Хумску, поред Ожеговића напустити и Сејдуба Сума. Иако је прошлог лета, када је дошао из Слована из Братиславе, постао најскупљи играч у историји Паризана, Сума није оправдао очекивања и тренерЗоран Мирковић не рачуна на њега.

План управе Партизана је да фудбалер из Гвинеје пошаље на позајмицу у неку од лига где још траје прелазни рок, као што је рецимо Израел где се завршава 17. септемра.

Сума је ове сезоне одиграо пет мечева и дао један гол, а укупан биланс у дресу Партизана износи 36 мечева и шест погодака.

Када су у питању доласци, план управе и стручног штаба Партизана је да се са постојећим играчким кадром изгура до краја првог дела првенства.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар