Partizan prodao Ožegovića u Rusiju, Suma na pozajmici!

Ožegović u Arsenalu? Ali, ne u londonskom, već u onom iz Tule. Arsenal iz Tule je novi klub doskorašnjeg napadača crno-belih!

Fudbal 31.08.2018 | 22:10
Partizan prodao Ožegovića u Rusiju, Suma na pozajmici!
Napadač Partizana Ognjen Ožegović karijeru će nastaviti u ruskom prvoligašu Arsenalu iz Tule. Posao je dogovoren u petak popodne, a crno-beli će zaraditi na ovom transferu pošto će ruski klub da plati obeštećenje.

Ožegović je ove sezone pao u drugi plan i to je jedan od razloga što napušta redove osvajača Kupa Srbije posle samo godinu dana provedenih u Humskoj.

U dresu crno-belih prošle sezone ovaj 24-godišnji napadač odigrao je 39 utakmica i postigao 13 golova. Tresao je mreže u grupnoj fazi Lige Evrope, kao i u Večitom derbiju.

Kako je prošle godine došao, Ognjen Ožegović tako će i otići iz Partizana - u samom finišu letnjeg prelaznog roka!

Kako MONDO nezvanično saznaje, novi klub nekadašnjeg mladog reprezentativca Srbije trebalo bi da bude ruski prvoligaš Arsenal iz Tule, na čijoj klupi je do pre nekoliko meseci sedeo Miodrag Božović.

Crno-beli bi na ime obeštećenja za Ožegovića trebalo da inkasiraju 600.000 evra, što je dvostruko više od svote izdvojene za njegovo dovođenje iz Čukaričkog.

On je ove sezone nastupio na šest mečeva i dao dva gola, ali uglavnom dok je trener bio Miroslav Đukić. Kod Zorana Mirkovića igrao je samo u prvenstvenoj utakmici protiv Zemuna.

Takođe, intenzivno se traži novi klub Sejdubi Sumi, koji nakon letošnjeg rekordnog transfera iz Slovana iz Bratislave (1,6 miliona evra) apsolutno nije opravdao očekivanja.

U Partizanu veruju da će u narednih sedam do 10 dana dogovoriti pozajmicu sa pravom otkupa omalenog "veziste" iz Gvineje, koji nije u Mirkovićevim planovima za nastavak sezone.

Tendencija crno-belih očigledno je da se otarase viška igrača, nakon što se nisu plasirali u Ligu Evrope i ostali svedeni na domaću Superligu i Kup.

Izvesno je da će Humsku, pored Ožegovića napustiti i Sejduba Suma. Iako je prošlog leta, kada je došao iz Slovana iz Bratislave, postao najskuplji igrač u istoriji Parizana, Suma nije opravdao očekivanja i trenerZoran Mirković ne računa na njega.

Plan uprave Partizana je da fudbaler iz Gvineje pošalje na pozajmicu u neku od liga gde još traje prelazni rok, kao što je recimo Izrael gde se završava 17. septemra.

Suma je ove sezone odigrao pet mečeva i dao jedan gol, a ukupan bilans u dresu Partizana iznosi 36 mečeva i šest pogodaka.

Kada su u pitanju dolasci, plan uprave i stručnog štaba Partizana je da se sa postojećim igračkim kadrom izgura do kraja prvog dela prvenstva.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto: Starsport

Komentari / 0

Ostavite komentar