Путин: Убиство кукавички чин

Руски председник Владимир Путин саопштио је да је убиство лидера сампроглашене Доњецке Народне Републике (ДНР) Александра Захарченка "кукавички чин".

Свијет 31.08.2018 | 21:49
Путин: Убиство кукавички чин
Како је рекао, циљ убиства је дестабилизација крхког мира у региону, јавља Ројтерс.

У саопштењу које је издао Кремљ, Путин, међутим, не оптужује Украјину да стоји иза тог убиства, примећује британска агенција.

Путин је изразио наду да ће починитељи и организатори Захарченковог убиства бити кажњени, као што и заслужују, наведено је на сајту Кремља, преноси Тасс. 

"Александар Владимирогич је заиста био народни лидер, храбра особа снажне воље, патриота Донбаса. У тешким временима за његову републику, он је устао да је брани, преузевши огромну личну одговорност, и предводио је народ", наводи се у саопштењу. 

Руски председник је упутио изразе саучешћа породици и пријатељима убијеног Захарченка. Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова раније је изјавила да има основа за сумњу да из тога стоји Кијев. 

Украјинска служба безбедности саопштила је да верује да је убиство Захарченка између "побуњеника и њихових руских спонзора", наводи Ројтерс. 

Захарченко је убијен данас у експлозији у ресторану у Доњецку.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Милан

01.09.2018 13:21

Слава му вијецна....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

01.09.2018 15:52

Па Захарченко требао си док си био жив организовати јаку обавјештајну службу да се заштитиш и себе и друге од свих могућих непријатеља,слаба организација и лаковјерност је и довела до тога да вас убијају тако једноставно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тебра

01.09.2018 18:39

Убиство терористе његовим методама, па зар је мислио направити сран.је и паунати . Ако бог да да се и смири ситуација.

ОДГОВОРИТЕ