Putin: Ubistvo kukavički čin

Ruski predsednik Vladimir Putin saopštio je da je ubistvo lidera samproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) Aleksandra Zaharčenka "kukavički čin".

Svijet 31.08.2018 | 21:49
Putin: Ubistvo kukavički čin
Kako je rekao, cilj ubistva je destabilizacija krhkog mira u regionu, javlja Rojters.

U saopštenju koje je izdao Kremlj, Putin, međutim, ne optužuje Ukrajinu da stoji iza tog ubistva, primećuje britanska agencija.

Putin je izrazio nadu da će počinitelji i organizatori Zaharčenkovog ubistva biti kažnjeni, kao što i zaslužuju, navedeno je na sajtu Kremlja, prenosi Tass. 

"Aleksandar Vladimirogič je zaista bio narodni lider, hrabra osoba snažne volje, patriota Donbasa. U teškim vremenima za njegovu republiku, on je ustao da je brani, preuzevši ogromnu ličnu odgovornost, i predvodio je narod", navodi se u saopštenju. 

Ruski predsednik je uputio izraze saučešća porodici i prijateljima ubijenog Zaharčenka. Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova ranije je izjavila da ima osnova za sumnju da iz toga stoji Kijev. 

Ukrajinska služba bezbednosti saopštila je da veruje da je ubistvo Zaharčenka između "pobunjenika i njihovih ruskih sponzora", navodi Rojters. 

Zaharčenko je ubijen danas u eksploziji u restoranu u Donjecku.

(Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Milan

01.09.2018 13:21

Slava mu vijecna....

ODGOVORITE
Name

Правда

01.09.2018 15:52

Па Захарченко требао си док си био жив организовати јаку обавјештајну службу да се заштитиш и себе и друге од свих могућих непријатеља,слаба организација и лаковјерност је и довела до тога да вас убијају тако једноставно.

ODGOVORITE
Name

Tebra

01.09.2018 18:39

Ubistvo teroriste njegovim metodama, pa zar je mislio napraviti sran.je i paunati . Ako bog da da se i smiri situacija.

ODGOVORITE