Поново у базену послије операције срца!

Сукно поново у базену – најбољи ватерполиста света у Југу! Сандро Сукно, најбољи ватерполиста света за 2017. годину, победио је болест и вратио се у базен потписавши уговор са Југом.  Један од најбољих играча света Сандро Сукно враћа се ватерполу после осам месеци паузе

Остали спортови 02.09.2018 | 13:15
Поново у базену послије операције срца!
Сукно се вратио у матични клуб, након што је паузирао због срца, проблема који га је одвојио од базена на дужи период.

Спекулисало се да би Сукно могао да заврши каријеру због поменутог проблема, чак је имао и операцију срцу, међутим Југ је објавио да се Сукно враћа у матични клуб.

Његов повратак најавио је пре месец дана селектор "баракуда" Ивица Туцак када је рекао да су сви налази хрватског ватерполисте добри и да би требало поново да заигра.

То се и остварило, сада се само још чека "деби" Сандра Сукна за хрватски клуб.

Сандро Сукно враћа се ватерполу!

Најбољи ватерполиста света 2017. године играће за дубровачки Југ, клуб у којем је почео успешну каријеру.

Сукну су у децембру прошле године дијагностиковани срчани проблеми, због чега је био доведен у питање наставак његове каријере, а у марту му је успешно обављена операција у САД.

Југ је званично објавио да се Сукно вратио у тај клуб и потписао уговор на три године.

"Брзо смо се договорили и мислим да би убрзо требало да почнем тренинге са првом екипом. У наредних неколико месеци видећемо како ће се све развијати. Надам се да ће све бити добро, јер је ипак велика пауза иза мене. Треба ићи полако, надам се да ће ова прича бити позитивна и да ћу моћи да играм", изјавио је Сукно, који ће после седам година поново носити капицу са бројем девет дубровачког клуба.

Сукно је до откривања здравставених проблема био члан Про Река, који је неочекивано раскинуо уговор са играчем када је морао да престане да тренира.

У каријери је наступао и за екипу Приморја, а био је и капитен репрезентације Хрватске са којом је освојио златне медаље на Олимпијским играма у Лондону 2012. и Европском првенству 2010, а у колекцији одличја, између осталог, има и сребро са Игара у Рију 2016. године, као и три бронзе са светских шампионата.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар