Ponovo u bazenu poslije operacije srca!

Sukno ponovo u bazenu – najbolji vaterpolista sveta u Jugu! Sandro Sukno, najbolji vaterpolista sveta za 2017. godinu, pobedio je bolest i vratio se u bazen potpisavši ugovor sa Jugom.  Jedan od najboljih igrača sveta Sandro Sukno vraća se vaterpolu posle osam meseci pauze

Ostali sportovi 02.09.2018 | 13:15
Ponovo u bazenu poslije operacije srca!
Sukno se vratio u matični klub, nakon što je pauzirao zbog srca, problema koji ga je odvojio od bazena na duži period.

Spekulisalo se da bi Sukno mogao da završi karijeru zbog pomenutog problema, čak je imao i operaciju srcu, međutim Jug je objavio da se Sukno vraća u matični klub.

Njegov povratak najavio je pre mesec dana selektor "barakuda" Ivica Tucak kada je rekao da su svi nalazi hrvatskog vaterpoliste dobri i da bi trebalo ponovo da zaigra.

To se i ostvarilo, sada se samo još čeka "debi" Sandra Sukna za hrvatski klub.

Sandro Sukno vraća se vaterpolu!

Najbolji vaterpolista sveta 2017. godine igraće za dubrovački Jug, klub u kojem je počeo uspešnu karijeru.

Suknu su u decembru prošle godine dijagnostikovani srčani problemi, zbog čega je bio doveden u pitanje nastavak njegove karijere, a u martu mu je uspešno obavljena operacija u SAD.

Jug je zvanično objavio da se Sukno vratio u taj klub i potpisao ugovor na tri godine.

"Brzo smo se dogovorili i mislim da bi ubrzo trebalo da počnem treninge sa prvom ekipom. U narednih nekoliko meseci videćemo kako će se sve razvijati. Nadam se da će sve biti dobro, jer je ipak velika pauza iza mene. Treba ići polako, nadam se da će ova priča biti pozitivna i da ću moći da igram", izjavio je Sukno, koji će posle sedam godina ponovo nositi kapicu sa brojem devet dubrovačkog kluba.

Sukno je do otkrivanja zdravstavenih problema bio član Pro Reka, koji je neočekivano raskinuo ugovor sa igračem kada je morao da prestane da trenira.

U karijeri je nastupao i za ekipu Primorja, a bio je i kapiten reprezentacije Hrvatske sa kojom je osvojio zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. i Evropskom prvenstvu 2010, a u kolekciji odličja, između ostalog, ima i srebro sa Igara u Riju 2016. godine, kao i tri bronze sa svetskih šampionata.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar