Ђорђе Деспотовић, ипак, у Русији!

Бивши нападач Црвене звезде има нови клуб.  Ђорђе Деспотовић потписао за Оренбург.  Бивши првотимац Црвене звезде каријеру наставља у овосезонском хиту руске Премијер лиге.

Фудбал 01.09.2018 | 16:00
Ђорђе Деспотовић, ипак, у Русији!
Писали су италијански медији недавно да Сампдорија жели Ђорђа Деспотовића, међутим, 26-годишњи нападач каријеру ће наставити у Русији - у Оренбургу, који се после пет кола налази на четвртом месту тамошње Премијер лиге.

Уговор је потписан на две године, а Деспотовић је стигао као слободан играч, пошто је пре два месеца отишао из казахстанског шампиона Астане.

Каријеру је почео у Црвеној звезди, али је до дреса првог тима стигао заобилазним путем - преко суботичког Спартака и белгијског Локерена. Поред Астане, у Казахстану је наступао и за Жетису, Каират и Тобол.

Некадашњи млади репрезентативац Србије, као и првотимац Црвене звездве, Ђорђе Деспотовић нашао је ухлебљење у новом руском прволигашу, Оренбургу, званично је саопштено на интенет страници његовог новог тима.

Високи 26-годишњи нападач је дошао у клуб који носи име града на реци Урал као слободан играч пошто је раскинуо уговор са Астаном, али још нису познати детаљи сарадње са руским тимом. Са најјачим тимом Казахстана освојио је и титулу и куп, а трофеј купа у тој бившој совјетској републици понео је и са Каиратом. Деспотовић је у каријери поред Црвене звезде, Астане и Каирата играо још за Сопот, суботички Спартак Локерен, Жетису и Тобол.

Оренбург је одлично кренуо у повратничкој сезони у Премијер лиги Русије и тренутно заузима четврто место након пет одиграних кола.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар