Đorđe Despotović, ipak, u Rusiji!

Bivši napadač Crvene zvezde ima novi klub.  Đorđe Despotović potpisao za Orenburg.  Bivši prvotimac Crvene zvezde karijeru nastavlja u ovosezonskom hitu ruske Premijer lige.

Fudbal 01.09.2018 | 16:00
Đorđe Despotović, ipak, u Rusiji!
Pisali su italijanski mediji nedavno da Sampdorija želi Đorđa Despotovića, međutim, 26-godišnji napadač karijeru će nastaviti u Rusiji - u Orenburgu, koji se posle pet kola nalazi na četvrtom mestu tamošnje Premijer lige.

Ugovor je potpisan na dve godine, a Despotović je stigao kao slobodan igrač, pošto je pre dva meseca otišao iz kazahstanskog šampiona Astane.

Karijeru je počeo u Crvenoj zvezdi, ali je do dresa prvog tima stigao zaobilaznim putem - preko subotičkog Spartaka i belgijskog Lokerena. Pored Astane, u Kazahstanu je nastupao i za Žetisu, Kairat i Tobol.

Nekadašnji mladi reprezentativac Srbije, kao i prvotimac Crvene zvezdve, Đorđe Despotović našao je uhlebljenje u novom ruskom prvoligašu, Orenburgu, zvanično je saopšteno na intenet stranici njegovog novog tima.

Visoki 26-godišnji napadač je došao u klub koji nosi ime grada na reci Ural kao slobodan igrač pošto je raskinuo ugovor sa Astanom, ali još nisu poznati detalji saradnje sa ruskim timom. Sa najjačim timom Kazahstana osvojio je i titulu i kup, a trofej kupa u toj bivšoj sovjetskoj republici poneo je i sa Kairatom. Despotović je u karijeri pored Crvene zvezde, Astane i Kairata igrao još za Sopot, subotički Spartak Lokeren, Žetisu i Tobol.

Orenburg je odlično krenuo u povratničkoj sezoni u Premijer ligi Rusije i trenutno zauzima četvrto mesto nakon pet odigranih kola.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar