Три оставке због несреће у Софији

Три бугарска министра поднијела су оставке након тешке саобраћајне несреће у близини Софије у којој је 17 људи погинуло, а 25 повређено.

Свијет 31.08.2018 | 17:48
Три оставке због несреће у Софији
Оставке су поднијели министар саобраћаја Ивајло Московски, министар регионалног развоја Николај Нанков и министар унутрашњих послова Валентин Радев.

Нанков је рекао да ће министри сносити политичку одговорност за несрећу близу Своге, који се догодио прије шест дана, преносе бугарски медији.

-Ми смо оставке поднијели нашом вољом. Проблеме треба ријешити, а број жртава на путевима треба да смањити – нагласио је Нанков.

Ови министри су чланови владајуће странке десног центра Грађани за европски развој Бугарске, а њихове оставке треба да потврди Собрање.

Бугарски премијер Бојко Борисов раније је рекао да због трагедије код мјеста Своге оставке треба да поднесу три министра, а очекују се и оставке директора разних агенција и других државних институција надлежних за путеве.

Несрећа се догодила 25. августа, када се преврнуо туристички аутобус на ауто-путу 20 километара удаљеног од Софије.

До сада није саопштен узрок несреће.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Глобал зитизен

31.08.2018 16:54

Оставка , код нас тај појам не постоји. То мора да је нека страна ријец.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако је

31.08.2018 17:29

Код нас треба увести предмет у школу и учити дјецу да су одговорна биће како за себе тако и за друге с којима живе. Значи одговорност, суосјећање, поштовање, емпатије, врлине да се уче!

ОДГОВОРИТЕ