Tri ostavke zbog nesreće u Sofiji

Tri bugarska ministra podnijela su ostavke nakon teške saobraćajne nesreće u blizini Sofije u kojoj je 17 ljudi poginulo, a 25 povređeno.

Svijet 31.08.2018 | 17:48
Tri ostavke zbog nesreće u Sofiji
Ostavke su podnijeli ministar saobraćaja Ivajlo Moskovski, ministar regionalnog razvoja Nikolaj Nankov i ministar unutrašnjih poslova Valentin Radev.

Nankov je rekao da će ministri snositi političku odgovornost za nesreću blizu Svoge, koji se dogodio prije šest dana, prenose bugarski mediji.

-Mi smo ostavke podnijeli našom voljom. Probleme treba riješiti, a broj žrtava na putevima treba da smanjiti – naglasio je Nankov.

Ovi ministri su članovi vladajuće stranke desnog centra Građani za evropski razvoj Bugarske, a njihove ostavke treba da potvrdi Sobranje.

Bugarski premijer Bojko Borisov ranije je rekao da zbog tragedije kod mjesta Svoge ostavke treba da podnesu tri ministra, a očekuju se i ostavke direktora raznih agencija i drugih državnih institucija nadležnih za puteve.

Nesreća se dogodila 25. avgusta, kada se prevrnuo turistički autobus na auto-putu 20 kilometara udaljenog od Sofije.

Do sada nije saopšten uzrok nesreće.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Global zitizen

31.08.2018 16:54

Ostavka , kod nas taj pojam ne postoji. To mora da je neka strana rijec.

ODGOVORITE
Name

Tako je

31.08.2018 17:29

Kod nas treba uvesti predmet u školu i učiti djecu da su odgovorna biće kako za sebe tako i za druge s kojima žive. Znači odgovornost, suosjećanje, poštovanje, empatije, vrline da se uče!

ODGOVORITE