Адем Љајић прешао у Бешикташ!

Српски репрезентативац Адем Љајић прешао је из италијанског Торина у турски Бешикташ.  ЗВАНИЧНО: Љајић у Бешикташу, Турци плаћају укупно 7. 750. 000 евра! Прво позајмица, па обавезан откуп уговора.

Фудбал 31.08.2018 | 20:15
Адем Љајић прешао у Бешикташ!
Љајић је стигао у Бешикташ! Српски везиста дефинитивно ће наставити каријеру у Истанбулу.

Бивши фудбалер Партизана прошао је медицинске прегледе у Истанбулу и опет обукао црно-бели дрес.

Како спекулишу турски медији, Бешикташ је позајмио Љајића за око 8 милиона евра, а српски репрезентативац ће потписати петогодишњи уговор.

Лајић је овог лета доводјен у везу са Марсејом, Шалкеом, као и још једним истанбулским клубом Фенербахчеом, док би у Бешикташу требало да зарађује 3.000.000 евра по сезони.

Наш фудбалер је две године био члан Торина, за који је на 65 утакмица постигао 18 голова уз 24 асистенције, а раније је наступао за Рому, Интер и Фиорентину, у коју је стигао из Партизана као 19-годишњак.

Трансфер који је био најављен почетком недеље званично је реализован.

Српски интернационалац Адем Љајић придружио се Бешикташу дан послије реванша турског тима против Партизана и ставио се на располагање тренеру Шенолу Гунешу.

Досадашњи везиста Торина дефинитивно је прихватио позив да се пресели у највећи турски град, гдје ће у дресу новог тима наступати у данас дефинисаној групној фази Лиге Европе.

Некадашњи ђак и првотимац Партизана тако је званично напустио Италију послије осам година, током којих је играо за Фиорентину, Рому, Интер и Торино.

Овог љета му је у Торину стављено до знања да га тренер Валтер Мацари неће користити као члана стартне поставе, па су се појављивале информације да би Љајић могао да оде у Шалке или у Фенербахче, али је ипак изабрао истанбулске црно-бијеле.

Бешикташ је у четвртак елиминисао Партизан у баражу за Лигу Европе, где ће играти у Групи И са Генком, Малмеом и Сарпсборгом.

Адем Љајић нови је члан турског Бешикташа. Репрезентативац Србије у петак је задужио опрему истанбулског великана у којем ће провести годину дана на позајмици. Његов садашњи клуб Торино на име те позајмице зарадиће 1.250.000 евра, а постоји клаузула о обавезном откупу уговора за 6.500.000 евра у јуну следеће године.

Дакле, када се саберу те суме, Бешикташ ће за Љајићев трансфер укупно издвојити 7.750.000 евра. Када су у питању лични услови српског фудбалера, његова плата ће износити 2.250.000 евра.

Љајић је претходне две сезоне провео у Торину, а поред Бешикташа, у овом прелазном року за њега су се интересовали Спартак из Москве, Селта, Марсељ и Фенербахче. Најконкретнији је ипак био Бешикташ, па јеЉајић други пут у каријери обукао црно-бели дрес. Прошле сезоне српски фудбалер је у дресу Торина одиграо 28 утакмица и постигао шест голова

Пре Љајића истанбулски клуб довео је голмана Лориса Каријуса из Ливерпула, Енца Рока из мексичког Круз Азула, Умута Најир стигао је из Османлија, Дорукхан Токоз из Ескишехира, а откупљен је и уговорЏермејна Ленса од Сандерленда након што је претходно годину дана играо на позајмици у Бешикташу.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар