Adem Ljajić prešao u Bešiktaš!

Srpski reprezentativac Adem Ljajić prešao je iz italijanskog Torina u turski Bešiktaš.  ZVANIČNO: Ljajić u Bešiktašu, Turci plaćaju ukupno 7. 750. 000 evra! Prvo pozajmica, pa obavezan otkup ugovora.

Fudbal 31.08.2018 | 20:15
Adem Ljajić prešao u Bešiktaš!
Ljajić je stigao u Bešiktaš! Srpski vezista definitivno će nastaviti karijeru u Istanbulu.

Bivši fudbaler Partizana prošao je medicinske preglede u Istanbulu i opet obukao crno-beli dres.

Kako spekulišu turski mediji, Bešiktaš je pozajmio Ljajića za oko 8 miliona evra, a srpski reprezentativac će potpisati petogodišnji ugovor.

Lajić je ovog leta dovodjen u vezu sa Marsejom, Šalkeom, kao i još jednim istanbulskim klubom Fenerbahčeom, dok bi u Bešiktašu trebalo da zarađuje 3.000.000 evra po sezoni.

Naš fudbaler je dve godine bio član Torina, za koji je na 65 utakmica postigao 18 golova uz 24 asistencije, a ranije je nastupao za Romu, Inter i Fiorentinu, u koju je stigao iz Partizana kao 19-godišnjak.

Transfer koji je bio najavljen početkom nedelje zvanično je realizovan.

Srpski internacionalac Adem Ljajić pridružio se Bešiktašu dan poslije revanša turskog tima protiv Partizana i stavio se na raspolaganje treneru Šenolu Gunešu.

Dosadašnji vezista Torina definitivno je prihvatio poziv da se preseli u najveći turski grad, gdje će u dresu novog tima nastupati u danas definisanoj grupnoj fazi Lige Evrope.

Nekadašnji đak i prvotimac Partizana tako je zvanično napustio Italiju poslije osam godina, tokom kojih je igrao za Fiorentinu, Romu, Inter i Torino.

Ovog ljeta mu je u Torinu stavljeno do znanja da ga trener Valter Macari neće koristiti kao člana startne postave, pa su se pojavljivale informacije da bi Ljajić mogao da ode u Šalke ili u Fenerbahče, ali je ipak izabrao istanbulske crno-bijele.

Bešiktaš je u četvrtak eliminisao Partizan u baražu za Ligu Evrope, gde će igrati u Grupi I sa Genkom, Malmeom i Sarpsborgom.

Adem Ljajić novi je član turskog Bešiktaša. Reprezentativac Srbije u petak je zadužio opremu istanbulskog velikana u kojem će provesti godinu dana na pozajmici. Njegov sadašnji klub Torino na ime te pozajmice zaradiće 1.250.000 evra, a postoji klauzula o obaveznom otkupu ugovora za 6.500.000 evra u junu sledeće godine.

Dakle, kada se saberu te sume, Bešiktaš će za Ljajićev transfer ukupno izdvojiti 7.750.000 evra. Kada su u pitanju lični uslovi srpskog fudbalera, njegova plata će iznositi 2.250.000 evra.

Ljajić je prethodne dve sezone proveo u Torinu, a pored Bešiktaša, u ovom prelaznom roku za njega su se interesovali Spartak iz Moskve, Selta, Marselj i Fenerbahče. Najkonkretniji je ipak bio Bešiktaš, pa jeLjajić drugi put u karijeri obukao crno-beli dres. Prošle sezone srpski fudbaler je u dresu Torina odigrao 28 utakmica i postigao šest golova

Pre Ljajića istanbulski klub doveo je golmana Lorisa Karijusa iz Liverpula, Enca Roka iz meksičkog Kruz Azula, Umuta Najir stigao je iz Osmanlija, Dorukhan Tokoz iz Eskišehira, a otkupljen je i ugovorDžermejna Lensa od Sanderlenda nakon što je prethodno godinu dana igrao na pozajmici u Bešiktašu.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar