Видео: Исплатило се чекање - Аксел Витсел...

Иако је годинама важио за једног од најбољих европских везних играча, тек овог лета Аксел Витсел је стигао у једну од лига популарне "петице".

Фудбал 31.08.2018 | 18:15
Видео: Исплатило се чекање - Аксел Витсел...
Након неколико одличних сезона у Португалији и Русији, када је потпуно сазрео очекивао се долазак у Серију А, али је Белгијанац све шокирао одласком у Кину.

Међутим, овог лета смо га коначно дочекали на сцени где се потврђује квалитет, доласком у Борусију Дортмунд.

Оно што је најављивао током поменутих година на крајњим границама "Старог континента", Витсел је одмах потврдио у дресу "Милионера".

Белгијанац се експресно наметнуо као лидер Борусије и најавио повратак тима из Дортмунда у борбу за немачку "салатару" која одавно није напустила Минхен.

За 136 минута у Немачкој Витсел је постигао два гола, као резервиста је спречио бламирање Борусије на старту Купа против друголигаша Гројтер Фирта обезбедивши продужетке поготком у 95. минуту, а онда се "Вестфалену" представио сјајним "маказицама" које су дефинитивно "сломиле" Лајпциг.



За само 46 минута на терену против Фирта, 76 пута је имао контакт са лоптом и компетирао 95% освојих пасова, а његово присуство на терену је потпуно отклонило панику у игри Борусије у тренуцима када су јурили заостатак од једног гола.

Шест дана касније је крајем првог полувремена "поентирао" за 3:1 на "Вестфалену", имао највише контаката са лоптом од свих играча Борусије (69), а саиграчи су опет истакли његово умирујуће дејство на тим у тренуцима када је Лајпциг доминирао захваљујући високом пресингу на терену.

"Немам тајну. Само напорно радим. Имамо много талентован тим. С обзиром да има 29 година, трудим се да помогнем својим искуством и дам најбоље што имам екипи", рекао је Витсел.

У Борусији очекују вишеструке бенефиције од Витселовог присуства, не само на тимском већ и на индивидуалном плану. Пре свега код младог везисте Јулијана Вајгла који је протеклих сезона имао улогу лидера тима код Томаса Тухела који је форсирао посед лопте као главну оријентацију у игри.

Међутим, прелом скочног зглоба у претпоследњем колу сезоне 2016/2017 је обуставило његов напредак који га је довео до репрезентације Немачке и радара Реал Мадрида.

Вајгл се мучио да се врати у препознатљиву форму код Петера Боша и Петера Штогера прошле сезоне, па се у Дортмунду надају да ће из подршку Витсела опет заблистати код новог тренера Лусијена Фавра, који попут Тухела воли игру кратких пасова.

Бундеслига, друго коло:
20.30 Хановер – Дортмунд

Субота:
15.30 Хофенхајм – Фрајбург
15.30 Леверкузен – Волфсбург
15.30 Ајнтрахт – Вердер
15.30 Аугзбург – Менхенгладбах
15.30 Нирнберг – Мајнц
18.30 Штутгарт – Бајерн

Недеља:
15.30 Лајпциг – Фортуна
18.00 Шалке – Херта

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар