Video: Isplatilo se čekanje - Aksel Vitsel...

Iako je godinama važio za jednog od najboljih evropskih veznih igrača, tek ovog leta Aksel Vitsel je stigao u jednu od liga popularne "petice".

Fudbal 31.08.2018 | 18:15
Video: Isplatilo se čekanje - Aksel Vitsel...
Nakon nekoliko odličnih sezona u Portugaliji i Rusiji, kada je potpuno sazreo očekivao se dolazak u Seriju A, ali je Belgijanac sve šokirao odlaskom u Kinu.

Međutim, ovog leta smo ga konačno dočekali na sceni gde se potvrđuje kvalitet, dolaskom u Borusiju Dortmund.

Ono što je najavljivao tokom pomenutih godina na krajnjim granicama "Starog kontinenta", Vitsel je odmah potvrdio u dresu "Milionera".

Belgijanac se ekspresno nametnuo kao lider Borusije i najavio povratak tima iz Dortmunda u borbu za nemačku "salataru" koja odavno nije napustila Minhen.

Za 136 minuta u Nemačkoj Vitsel je postigao dva gola, kao rezervista je sprečio blamiranje Borusije na startu Kupa protiv drugoligaša Grojter Firta obezbedivši produžetke pogotkom u 95. minutu, a onda se "Vestfalenu" predstavio sjajnim "makazicama" koje su definitivno "slomile" Lajpcig.



Za samo 46 minuta na terenu protiv Firta, 76 puta je imao kontakt sa loptom i kompetirao 95% osvojih pasova, a njegovo prisustvo na terenu je potpuno otklonilo paniku u igri Borusije u trenucima kada su jurili zaostatak od jednog gola.

Šest dana kasnije je krajem prvog poluvremena "poentirao" za 3:1 na "Vestfalenu", imao najviše kontakata sa loptom od svih igrača Borusije (69), a saigrači su opet istakli njegovo umirujuće dejstvo na tim u trenucima kada je Lajpcig dominirao zahvaljujući visokom presingu na terenu.

"Nemam tajnu. Samo naporno radim. Imamo mnogo talentovan tim. S obzirom da ima 29 godina, trudim se da pomognem svojim iskustvom i dam najbolje što imam ekipi", rekao je Vitsel.

U Borusiji očekuju višestruke beneficije od Vitselovog prisustva, ne samo na timskom već i na individualnom planu. Pre svega kod mladog veziste Julijana Vajgla koji je proteklih sezona imao ulogu lidera tima kod Tomasa Tuhela koji je forsirao posed lopte kao glavnu orijentaciju u igri.

Međutim, prelom skočnog zgloba u pretposlednjem kolu sezone 2016/2017 je obustavilo njegov napredak koji ga je doveo do reprezentacije Nemačke i radara Real Madrida.

Vajgl se mučio da se vrati u prepoznatljivu formu kod Petera Boša i Petera Štogera prošle sezone, pa se u Dortmundu nadaju da će iz podršku Vitsela opet zablistati kod novog trenera Lusijena Favra, koji poput Tuhela voli igru kratkih pasova.

Bundesliga, drugo kolo:
20.30 Hanover – Dortmund

Subota:
15.30 Hofenhajm – Frajburg
15.30 Leverkuzen – Volfsburg
15.30 Ajntraht – Verder
15.30 Augzburg – Menhengladbah
15.30 Nirnberg – Majnc
18.30 Štutgart – Bajern

Nedelja:
15.30 Lajpcig – Fortuna
18.00 Šalke – Herta

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar