Србија и Звезда најбољи у Европи овог љета!

Српски клубови на крају квалификација увећали су предност на првом месту УЕФА листе коефицијената захваљујући пласману фудбалера Црвене звезде у Лигу шампиона.

Фудбал 31.08.2018 | 14:45
Србија и Звезда најбољи у Европи овог љета!
Српски фудбал, као и Црвена звезда, избацивањем Салцбурга за елитно такмичење добио је бонус од четири бода и сада је укупни конто сезоне 5.250 поена.

Партизан је поразом у Истанбулу од Бешикташа (3:0), за опроштај од Лиге Европе, остао на сасвим солидних шест бодова, са по 2,5 такмичење су завршили нишки Раднички и Спартак из Суботице, па је Звезда једини преостали тим из Србије. 

Иза Срба су норвешки клубови са 4.125 бодова, с тим да имају два учесника у Лиги Европе, потом Шкоти са четири (два клуба у ЛЕ), Кипрани (два у ЛЕ) и Данци (један у ЛЕ) са по 3.875... 

Гледајући појединачно клубове, Црвена звезда је највише поена освојила – чак 10, један више од Ајакса, три од Бенфике, АЕК-а... 

Ипак, пошто се сада прикључују највећи клубови Европе за очекивати је да Србија и Црвена звезда склизну са челних позиција. 

Што се тиче укупног скора, на основу сакупљених бодова за последњих пет сезона, Србија је на 19. месту са 21.500, што је за шест боље у односу на почетак сезоне.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар