Srbija i Zvezda najbolji u Evropi ovog ljeta!

Srpski klubovi na kraju kvalifikacija uvećali su prednost na prvom mestu UEFA liste koeficijenata zahvaljujući plasmanu fudbalera Crvene zvezde u Ligu šampiona.

Fudbal 31.08.2018 | 14:45
Srbija i Zvezda najbolji u Evropi ovog ljeta!
Srpski fudbal, kao i Crvena zvezda, izbacivanjem Salcburga za elitno takmičenje dobio je bonus od četiri boda i sada je ukupni konto sezone 5.250 poena.

Partizan je porazom u Istanbulu od Bešiktaša (3:0), za oproštaj od Lige Evrope, ostao na sasvim solidnih šest bodova, sa po 2,5 takmičenje su završili niški Radnički i Spartak iz Subotice, pa je Zvezda jedini preostali tim iz Srbije. 

Iza Srba su norveški klubovi sa 4.125 bodova, s tim da imaju dva učesnika u Ligi Evrope, potom Škoti sa četiri (dva kluba u LE), Kiprani (dva u LE) i Danci (jedan u LE) sa po 3.875... 

Gledajući pojedinačno klubove, Crvena zvezda je najviše poena osvojila – čak 10, jedan više od Ajaksa, tri od Benfike, AEK-a... 

Ipak, pošto se sada priključuju najveći klubovi Evrope za očekivati je da Srbija i Crvena zvezda skliznu sa čelnih pozicija. 

Što se tiče ukupnog skora, na osnovu sakupljenih bodova za poslednjih pet sezona, Srbija je na 19. mestu sa 21.500, što je za šest bolje u odnosu na početak sezone.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar