Мичел: Америка подржава дијалог

Помоћник државног секретата САД Вес Мичел имао је одвојене телефонске разговоре са предсједницима Србије и Косова, Александром Вучићем и Хашимом Тачијем.

Србија 30.08.2018 | 22:18
Мичел: Америка подржава дијалог
Мичел је пружио подршку дијалогу Београда и Приштине.

Предсједник Србије Александар Вучић разговарао је телефоном са Весом Мичелом о даљем унапређењу билатералних односа Србије и САД.

Вучић и Мичел, помоћник државног секретара САД за Европу и Евроазију, су, прије свега, разговарали и о европском путу Србије и о дијалогу Београда и Приштине.

У разговору је констатовано да САД пружају пуну подршку дијалогу Београда и Приштине, који се води уз посредовање Европске уније, као и да се надају постизању свеобухватног и дугорочног рјешења.

Предсједник Србије је америчком званичнику рекао да је посвећен миру и сарадњи у региону, и да ће, иако сматра да ће се веома тешко доћи до договора, наставити да улаже максималне напоре у постизању трајне стабилности на Западном Балкану.

И косовски предсједник Хашим Тачи разговарао је с помоћником државног секретара САД Весом Мичелом о дијалогу Београда и Приштине.

Тачи је на Твитеру навео да је имао одличан разговор с помоћником државног секретара САД за Европу и Евроазију.

"Захвални смо САД и његовој подршци постизању мирног правно обавезујућег споразума Косова и Србије. Договорило смо се да координишемо даље кораке", навео је он.

Тачи је додао да је подршка САД кључна за евроатлантску перспективу Косова.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Захебанција

30.08.2018 22:42

Ови направе храње и онда казу ајд сад дијалог.

ОДГОВОРИТЕ