Mičel: Amerika podržava dijalog

Pomoćnik državnog sekretata SAD Ves Mičel imao je odvojene telefonske razgovore sa predsjednicima Srbije i Kosova, Aleksandrom Vučićem i Hašimom Tačijem.

Srbija 30.08.2018 | 22:18
Mičel: Amerika podržava dijalog
Mičel je pružio podršku dijalogu Beograda i Prištine.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa Vesom Mičelom o daljem unapređenju bilateralnih odnosa Srbije i SAD.

Vučić i Mičel, pomoćnik državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju, su, prije svega, razgovarali i o evropskom putu Srbije i o dijalogu Beograda i Prištine.

U razgovoru je konstatovano da SAD pružaju punu podršku dijalogu Beograda i Prištine, koji se vodi uz posredovanje Evropske unije, kao i da se nadaju postizanju sveobuhvatnog i dugoročnog rješenja.

Predsjednik Srbije je američkom zvaničniku rekao da je posvećen miru i saradnji u regionu, i da će, iako smatra da će se veoma teško doći do dogovora, nastaviti da ulaže maksimalne napore u postizanju trajne stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

I kosovski predsjednik Hašim Tači razgovarao je s pomoćnikom državnog sekretara SAD Vesom Mičelom o dijalogu Beograda i Prištine.

Tači je na Tviteru naveo da je imao odličan razgovor s pomoćnikom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju.

"Zahvalni smo SAD i njegovoj podršci postizanju mirnog pravno obavezujućeg sporazuma Kosova i Srbije. Dogovorilo smo se da koordinišemo dalje korake", naveo je on.

Tači je dodao da je podrška SAD ključna za evroatlantsku perspektivu Kosova.

(Tanjug)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Zahebancija

31.08.2018 00:42

Ovi naprave hranje i onda kazu ajd sad dijalog.

ODGOVORITE