ЛШ - жријеб: Звезда са Ливерпулом, ПСЖ-ом и Наполијем!

Звезда у групи "смрти" – ПСЖ, Наполи и Ливерпул у Београду! Црвена звезда ће у групној фази Лиге шампиона имати јако тежак задатак и учествоваће у групи "смрти".  Звезда у најатрактивнијој групи Лиге шампиона! Нејмар, Ливерпул и Анћелотијев Наполи долазе на београдску "Маракану"!

Фудбал 30.08.2018 | 19:10
ЛШ - жријеб: Звезда са Ливерпулом, ПСЖ-ом и Наполијем!
Дан који су навијачи Звезде чекали деценијама!

Жребом у Монаку је одређен састав група Лиге шампиона 2018/19, у којој ће црвено-бели учествовати први пут, после историјског успеха на гостовању Салцбургу.

Звезда се пласирала у Лигу шампиона нестварним преокретом против Салцбурга у реванш мечу плеј-офа.

Жреб у Монте Карлу није био наклоњен шампиону Србије и донео му је пуно потешкоћа, а у Београду ће гостовати сам "крем" светског фудбала.

Како су извлачене групе, Звезда је могла да заврши у неким лакшим, а и у неким тежим, али је ипак на крају добила најгору могућу опцију и противнике у Пари Сен Жермену, Ливерпулу и Наполију.

Цедуљица са именом шампиона Европе из 1991. године извучена је први пут на жребу за групну фазу Лиге шампиона, а легендарни Кака сместио је црвено-беле у најатрактивнију групу.

Противници Црвене звезде у Групи Ц биће Пари Сен Жермен, Наполи и Ливерпул!

Екипа Владана Милојевића закорачиће у групну фазу 19. септембра, а распоред утакмица биће одређен у четвртак током вечери. Без обзира на редослед, Београд ће видети три изузетне екипе!

Нејмар и Пари Сен Жермен дочекали су ову сезону са подједнако великом жељом да газдама клуба коначно донесу трофеј због којег од 2011. године и улажу огроман новац. На београдској "Маракани" француски првак доћи ће под вођством новог тренера Томаса Тухела, а распоред ће показати да ли ће уз Килијана Ембапеа, Единсона Каванија, Марка Вератија, Јулијана Дракслера, Данија Алвеша и саиграче у Београду бити и Ђанлуиђи Буфон, јер ће морати да паузира три утакмице због и даље актуелне суспензије.

Из другог "шешира" Звезда је дочекала Наполи, на чијој клупи ове сезоне седи Карло Анћелоти. Италијански тим већ је почео да игра према замислима легендарног тренера, троструког шампиона Европе, и то се видело и у победама у дербијима Серије А против Лација и Милана. Долазак екипе Дриса Мертенса, Лоренца Инсињеа и Марека Хамшика такође ће бити празник у главном граду Србије.

А, шта тек рећи за Ливерпул, актуелног вицешампиона Европе, који и овог лета игра "рокенрол" фудбал Јиргена Клипа. Иако су прошле сезоне играли у финалу, "Редси" су жребани у трећем шеширу и били су убедљиво најтежи противник у том друштву. Мохамед Салах, Роберто Фирмино и Садио Мане биће у центру пажње, као што ће и гостовање Ливерпулу бити једна од утакмица какву је Звезда чекала годинама.

Црвено-бели су дочекали повратак у друштво најбољих и тамо се срела са фаворитима за освајање Лиге шампиона. Није потребно објашњавати колико ће Звезди бити тешко, али и колико ће то бити велике утакмице на "Маракани".

Многи навијачи црвено-белих су се надали да ће неко од јачих противника доћи у Београд, али нису очекивали да ће све три екипе из Звездине групе, групе Ц, бити најбољи европски тимови.

Звезда ће ипак имати подршку својих навијача у свим утакмицама Лиге шампиона на стадиону "Рајко Митић", иако је првобитно требало да буду кажњени током једног меча, а "Делије" ће се запутити у Италију, Француску и Енглеску, где ће, надајмо се без инцидената, пратити шампиона Србије.

Црвена звезда дефинитивно није имала среће у жребу за Лигу шампиона. Праве але и потентни клубови гостоваће ове јесени на Маракани, чак и фаворити за освајање најпрестижнијег клупског такмичења на свету. Тим Владана Милојевића намериће се на ПСЖ, Ливерпул и Наполи. Биће то дуго чекани спектакли, утакмице о којима ће се причати годинама. Међутим, одбрана црвено-белих биће на озбиљним мукама. ПСЖ нема милости против објективно слабијих ривала. Публика на Маракани имаће прилику да поздрави светске асове као што су Мбапе и Нејмар.

Ливерпул је, такође, озбиљна класа и актуелни вицешампион Европе. Биће то у неку руку класик европског фудбала. Црвено-бели су први тим који је савладао Редсе на Енфилд Роуду у 20.веку. Групу тешких ривала заокружиће Наполи, вицешампион Италије. Екипа Карла Анчелотија игра одлично на почетку сезоне и један је од фаворита из сенке.

Могла је Звезда много боље да прође, сви су прижељкивали групу Д. Међутим, маркетиншки клуб из Београда није могао боље да прође. Памтиће се ова фудбалска јесен у Београду. 

Најбоље клупско такмичење у Европи почиње 18. септембра и трајаће све до 1. јуна 2019, када ће се играти финале.

Подсећамо, трећепласирани из свих група такмичење ће наставити у Лиги Европе.

Група А: Атлетико, Дортмунд, Монако, Бриж

Група Б: Барселона, Тотенхем, ПСВ

Група Ц: ПСЖ, Наполи, Ливерпул, Црвена звезда!

Група Д: Локомотива, Порто, Шалке, Галатасарај.

Група Е: Бајерн, Бенфика, Ајакс

Група Ф: Манчестер сити, Шахтјор, Лион, Хофенхајм.

Група Г: Реал Мадрид, Рома, ЦСКА

Група Х: Јувентус, Манчестер јунајтед, Валенсија, Јанг Бојс.

Извор: моззартспорт/мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар