LŠ - žrijeb: Zvezda sa Liverpulom, PSŽ-om i Napolijem!

Zvezda u grupi "smrti" – PSŽ, Napoli i Liverpul u Beogradu! Crvena zvezda će u grupnoj fazi Lige šampiona imati jako težak zadatak i učestvovaće u grupi "smrti".  Zvezda u najatraktivnijoj grupi Lige šampiona! Nejmar, Liverpul i Anćelotijev Napoli dolaze na beogradsku "Marakanu"!

Fudbal 30.08.2018 | 19:10
LŠ - žrijeb: Zvezda sa Liverpulom, PSŽ-om i Napolijem!
Dan koji su navijači Zvezde čekali decenijama!

Žrebom u Monaku je određen sastav grupa Lige šampiona 2018/19, u kojoj će crveno-beli učestvovati prvi put, posle istorijskog uspeha na gostovanju Salcburgu.

Zvezda se plasirala u Ligu šampiona nestvarnim preokretom protiv Salcburga u revanš meču plej-ofa.

Žreb u Monte Karlu nije bio naklonjen šampionu Srbije i doneo mu je puno poteškoća, a u Beogradu će gostovati sam "krem" svetskog fudbala.

Kako su izvlačene grupe, Zvezda je mogla da završi u nekim lakšim, a i u nekim težim, ali je ipak na kraju dobila najgoru moguću opciju i protivnike u Pari Sen Žermenu, Liverpulu i Napoliju.

Ceduljica sa imenom šampiona Evrope iz 1991. godine izvučena je prvi put na žrebu za grupnu fazu Lige šampiona, a legendarni Kaka smestio je crveno-bele u najatraktivniju grupu.

Protivnici Crvene zvezde u Grupi C biće Pari Sen Žermen, Napoli i Liverpul!

Ekipa Vladana Milojevića zakoračiće u grupnu fazu 19. septembra, a raspored utakmica biće određen u četvrtak tokom večeri. Bez obzira na redosled, Beograd će videti tri izuzetne ekipe!

Nejmar i Pari Sen Žermen dočekali su ovu sezonu sa podjednako velikom željom da gazdama kluba konačno donesu trofej zbog kojeg od 2011. godine i ulažu ogroman novac. Na beogradskoj "Marakani" francuski prvak doći će pod vođstvom novog trenera Tomasa Tuhela, a raspored će pokazati da li će uz Kilijana Embapea, Edinsona Kavanija, Marka Veratija, Julijana Drakslera, Danija Alveša i saigrače u Beogradu biti i Đanluiđi Bufon, jer će morati da pauzira tri utakmice zbog i dalje aktuelne suspenzije.

Iz drugog "šešira" Zvezda je dočekala Napoli, na čijoj klupi ove sezone sedi Karlo Anćeloti. Italijanski tim već je počeo da igra prema zamislima legendarnog trenera, trostrukog šampiona Evrope, i to se videlo i u pobedama u derbijima Serije A protiv Lacija i Milana. Dolazak ekipe Drisa Mertensa, Lorenca Insinjea i Mareka Hamšika takođe će biti praznik u glavnom gradu Srbije.

A, šta tek reći za Liverpul, aktuelnog vicešampiona Evrope, koji i ovog leta igra "rokenrol" fudbal Jirgena Klipa. Iako su prošle sezone igrali u finalu, "Redsi" su žrebani u trećem šeširu i bili su ubedljivo najteži protivnik u tom društvu. Mohamed Salah, Roberto Firmino i Sadio Mane biće u centru pažnje, kao što će i gostovanje Liverpulu biti jedna od utakmica kakvu je Zvezda čekala godinama.

Crveno-beli su dočekali povratak u društvo najboljih i tamo se srela sa favoritima za osvajanje Lige šampiona. Nije potrebno objašnjavati koliko će Zvezdi biti teško, ali i koliko će to biti velike utakmice na "Marakani".

Mnogi navijači crveno-belih su se nadali da će neko od jačih protivnika doći u Beograd, ali nisu očekivali da će sve tri ekipe iz Zvezdine grupe, grupe C, biti najbolji evropski timovi.

Zvezda će ipak imati podršku svojih navijača u svim utakmicama Lige šampiona na stadionu "Rajko Mitić", iako je prvobitno trebalo da budu kažnjeni tokom jednog meča, a "Delije" će se zaputiti u Italiju, Francusku i Englesku, gde će, nadajmo se bez incidenata, pratiti šampiona Srbije.

Crvena zvezda definitivno nije imala sreće u žrebu za Ligu šampiona. Prave ale i potentni klubovi gostovaće ove jeseni na Marakani, čak i favoriti za osvajanje najprestižnijeg klupskog takmičenja na svetu. Tim Vladana Milojevića nameriće se na PSŽ, Liverpul i Napoli. Biće to dugo čekani spektakli, utakmice o kojima će se pričati godinama. Međutim, odbrana crveno-belih biće na ozbiljnim mukama. PSŽ nema milosti protiv objektivno slabijih rivala. Publika na Marakani imaće priliku da pozdravi svetske asove kao što su Mbape i Nejmar.

Liverpul je, takođe, ozbiljna klasa i aktuelni vicešampion Evrope. Biće to u neku ruku klasik evropskog fudbala. Crveno-beli su prvi tim koji je savladao Redse na Enfild Roudu u 20.veku. Grupu teških rivala zaokružiće Napoli, vicešampion Italije. Ekipa Karla Ančelotija igra odlično na početku sezone i jedan je od favorita iz senke.

Mogla je Zvezda mnogo bolje da prođe, svi su priželjkivali grupu D. Međutim, marketinški klub iz Beograda nije mogao bolje da prođe. Pamtiće se ova fudbalska jesen u Beogradu. 

Najbolje klupsko takmičenje u Evropi počinje 18. septembra i trajaće sve do 1. juna 2019, kada će se igrati finale.

Podsećamo, trećeplasirani iz svih grupa takmičenje će nastaviti u Ligi Evrope.

Grupa A: Atletiko, Dortmund, Monako, Briž

Grupa B: Barselona, Totenhem, PSV

Grupa C: PSŽ, Napoli, Liverpul, Crvena zvezda!

Grupa D: Lokomotiva, Porto, Šalke, Galatasaraj.

Grupa E: Bajern, Benfika, Ajaks

Grupa F: Mančester siti, Šahtjor, Lion, Hofenhajm.

Grupa G: Real Madrid, Roma, CSKA

Grupa H: Juventus, Mančester junajted, Valensija, Jang Bojs.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar