Плата директора око 10.000 КМ?

- Предузеће које је формирано ради изградње обилазнице - Јавно предузеће Путеви у дистрикту Брчко - има довољно новца, а дирекор има највећу плату у јавном сектору која износи око 10. 000 КМ, рекао је данас на конференцији за новинаре посланик СДС у локалној скупштини Милан Пурић.

Босна и Херцеговина 30.08.2018 | 19:07
Плата директора око 10.000 КМ?
Посланици брчанског СДС-а Милан Пурић и Лидија Љубојевић, који су и кандидати те странке за Народну скупштину Републике Српске, казали су данас да се касни с радовима на заобилазници око тога града, наводећи да је динамика извођења радова веома скромна.

"Једва се нешто може видјети да се ради на заобилазници и то још више чуди ако се има на уму да је скупштина на последњем засједању прије сезоне одмора дала нови рок извођачу, као и додатна средства у износу од пет милиона КМ",  казао је Пурић, додајући да цијена коштања улази у зону од три милиона КМ по километру што је три пута више него просјечна цијена изградње аутопутева у Републици Српској и Федерацији БиХ.

Пурић наглашава да ће све ово грађани осјетити по свом џепу.

"Подсјећам да је првобитни рок за изградњу обилазнице био јануар ове године, почетна цијена је била око 24,5 милиона евра, да је додатном арбитражом утврђена додатна обавеза од неких 114.000 евра. Све то када се сабере премашује цијену уговора за око 20 посто", каже Пурић.

Он сматра да је то још више проблематично ако се има на уму да ниједан значајнији капитални пројекат није плаћен колико је договорено са извођачима радова.

"Додатну забуну уноси и то што се све то дешава у предизборно вријеме јер се утврђују нови трошкови" каже Пурић и додаје да предузеће које је формирано ради изградње обилазнице - Јавно предузеће Путеви, има довољно новца, а дирекор има највећу плату у јавном сектору која износи око 10.000 КМ.

Пурић подсјећа да је ово јавно предузеће под контролом СНСД-а и да одговорност за пројекат заобилазнице сноси ова странка и градоначелник Синиша Милић.

Пурић још наводи да се капитални буџет дистрикта реализује споро, па готово никако.

"Пет мјесеци је прошло од усвајања буџета, ја нисам видио изградњу ниједног капиталног пројекта предвиђеним буџетом, као ни оних средстава из раније усвојених буџета која су такође оперативна" - каже Пурић.

Говорећи о располагању јавним средствима, посланица у дистрикту Брчко Лидија Љубојевић каже да је оваквом понашању и располагању јавним новцем допринијела и сама политичка трговина која је узела маха како у Брчком тако и у непосредном окружењу.

"Политика је почела да тргује са новцем грађана јер тим новецем се купују посланици и њихова лојалност и зато имамо прелетаче једне у другу странку", казала је  Љубојевићева.

"Као резултат политичке трговине имамо незавршену заобилазницу, велики градски стадион, зграду полиције и за све наведене пројекте и њихову нереализацију нико није одговарао" - каже Љубојевићева и наглашава да имамо аутобуску станицу која је постала ругло Брчког.

Љубојевића наглашава да на овај начин се жели подсјетити на манипулацију како са грађанима тако и са сваким поштеним човјеком, јер новац предвиђен за изградњу и рад се усмјерава на куповину политичке послушности.



БН ТВ

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Лудака дрзава

30.08.2018 19:41

Лудака мајмунска дрзава. Ко год ниста не ради има добру плату.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мк

31.08.2018 06:32

САМО ГРАБИТЕ .РАСИПНИЦИ .ДЕБЕЛЕ ГУЗИЦЕ НИШТА НЕМОЗЕ ЗАДОВОЉИТИ.ТРИ Р.СРПСКЕ БИ УНИШТИЛИ ПАЦОВИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босићевац

31.08.2018 10:48

Браво за др.Милана Пурића честитог и поштеног посланика за српску ствар у Брчком!!! Молим Вас докторе раскринкајте и ове што покрадоше Фонд здравственог осигурања У Брчком!!!! Ви сте стварали РС....сачувајте ју и од криминалаца у Брчко дистрикту!!! Имате подршку Срба из Јајца настањених у Брчком!!! СРЕЋНО ДО ПОБЈЕДЕ !!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратко С.

31.08.2018 12:24

Наравно....напријед докторе и докторице. Фонд је празан !!!

Name

Дарко

31.08.2018 11:42

по ком основу он има 10 000КМ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ех Дарко

02.09.2018 08:25

Па, зато сто је директор. Зато и постоје директори.