ФК Ловћен: Намјештали?! Ми?! Вријеђате нас!

ФК Ловћен огласио се саопштењем поводом вести да је утакмица против Морнара, у 3. колу црногорског шампионата под истрагом УЕФА због сумњи да је намештена.

Фудбал 01.09.2018 | 08:00
ФК Ловћен: Намјештали?! Ми?! Вријеђате нас!
Европска фудбалска федерација (УЕФА) обавестила је Фудбалски савез Црне Горе да је утакмица 3. кола црногорске лиге Морнар - Ловћен, која је одиграна 15. августа под лупом због сумњи да је била намештена.

Тај дуел је одигран у Подгорици, а окончан је победом Ловћена резултатом 4:2.

ФК Ловћен огласио се саопштењем поводом ове информације, одбацујући било какве сумње у своје поштење. Порука је: такве оптужбе нас вређају!

“Ако је меч сумњив зато што смо преокренули резултат или што је виђено шест голова, морамо да нагласимо да таквих примера има сваког викенда на стадионима широм Европе. Увек смо играли поштено и вређају нас нетачне тврдње и оптужбе. Фудбалски клуб Ловћен је прошле године био друголигаш. Уложили смо много труда како бисмо се вратили у елитно друштво, а затим смо окупили респектабилан тим, један од најјачих у историји клуба. Да смо имали намеру да улазимо у Прву лигу како би намештали утакмице, сигурно не би доводили толико звучних појачања током летње паузе. Не, ми смо у Прву лигу ушли како би играли добар фудбал, изборили опстанак и ако се укаже шанса покушали да се упустимо у трку за Европу", пише у саопштењу Ловћена.

Овај клуб не бежи од истраге.

"Позивамо надлежне органе да у најкраћем року испитају све детаље у вези са утакмицом против Морнара, јер не желимо да име нашег клуба буде довођено у везу са стварима које се не тичу фудбала, а овај тим, који на свакој утакмици пружа максимум, буде понижаван на тај начин. На крају, када се испостави да је утакмица била апсолутно чиста, тражићемо од ФСЦГ да затражи извињење од стране УЕФА”, наводи се у саопштењу ФК Ловћен.

Извор: мондо.ме

Коментари / 0

Оставите коментар