FK Lovćen: Namještali?! Mi?! Vrijeđate nas!

FK Lovćen oglasio se saopštenjem povodom vesti da je utakmica protiv Mornara, u 3. kolu crnogorskog šampionata pod istragom UEFA zbog sumnji da je nameštena.

Fudbal 01.09.2018 | 08:00
FK Lovćen: Namještali?! Mi?! Vrijeđate nas!
Evropska fudbalska federacija (UEFA) obavestila je Fudbalski savez Crne Gore da je utakmica 3. kola crnogorske lige Mornar - Lovćen, koja je odigrana 15. avgusta pod lupom zbog sumnji da je bila nameštena.

Taj duel je odigran u Podgorici, a okončan je pobedom Lovćena rezultatom 4:2.

FK Lovćen oglasio se saopštenjem povodom ove informacije, odbacujući bilo kakve sumnje u svoje poštenje. Poruka je: takve optužbe nas vređaju!

“Ako je meč sumnjiv zato što smo preokrenuli rezultat ili što je viđeno šest golova, moramo da naglasimo da takvih primera ima svakog vikenda na stadionima širom Evrope. Uvek smo igrali pošteno i vređaju nas netačne tvrdnje i optužbe. Fudbalski klub Lovćen je prošle godine bio drugoligaš. Uložili smo mnogo truda kako bismo se vratili u elitno društvo, a zatim smo okupili respektabilan tim, jedan od najjačih u istoriji kluba. Da smo imali nameru da ulazimo u Prvu ligu kako bi nameštali utakmice, sigurno ne bi dovodili toliko zvučnih pojačanja tokom letnje pauze. Ne, mi smo u Prvu ligu ušli kako bi igrali dobar fudbal, izborili opstanak i ako se ukaže šansa pokušali da se upustimo u trku za Evropu", piše u saopštenju Lovćena.

Ovaj klub ne beži od istrage.

"Pozivamo nadležne organe da u najkraćem roku ispitaju sve detalje u vezi sa utakmicom protiv Mornara, jer ne želimo da ime našeg kluba bude dovođeno u vezu sa stvarima koje se ne tiču fudbala, a ovaj tim, koji na svakoj utakmici pruža maksimum, bude ponižavan na taj način. Na kraju, kada se ispostavi da je utakmica bila apsolutno čista, tražićemo od FSCG da zatraži izvinjenje od strane UEFA”, navodi se u saopštenju FK Lovćen.

Izvor: mondo.me

Komentari / 0

Ostavite komentar