Псовао у кади и зарадио казну

У крајње бизарном случају, млади магистар социологије кажњен је у Бјеловару због ремећења јавног реда и мира, иако је псовао у властитој кади.

Регион 30.08.2018 | 13:15
Псовао у кади и зарадио казну
Признаје да је био мало љут због бројних одбијеница за посао.

"Купао сам се у кади, мама је била у кухињи и причали смо о одбијеницама које сам добио за посао. Чуо сам на кату изнад себе сусједа Дражена да нешто виче и псује, мислио сам да псује мене па сам му викнуо из каде: ‘Дражене, је**м ти матер’. Притом сам двапут ударио руком у плинску цијев. Послије сам чуо да је Дражен галамио на стубишту, а након тога је дошао полицијац те позвао мене и оца у полицијску постају. Ма, ти исти људи мене стално пријављују", признао је Иван на Прекршајном суду у Бјеловару.

Али комшије тврде да је незапослени социолог био знатно бјеснији. Споменути Дражен тврди да му се чинило као да неко удара по сва три зида боравка, ходнику па и спаваћој соби.

"Након тога, чуо сам Ивана да виче: ‘Дражене, је**м ти мајку усташку и гроб усташки’. Викнуо сам му да престане, али он је наставио лупати по цијевима за плин па сам морао позвати полицију. То није први пут, и други сусједи с њим имају проблема", рекао је Дражен, пише "Нет.хр".

Једна комшиница такође тврди да Иван терорише стубиште, а посебно је узнемиравају његови шмркљи.

"Чула се и вика, али нисам разумјела шта виче. Иван нам је знао пљунути на врата и бацати шмркље, а ми смо стари и болесни и то нас јако узнемирава", пожалиа се комшиница Нада.

Суд је на крају повјеровао комшијама те казнио Ивана са 750 куна (200 КМ).

У пресуди наводе да, иако је викао и лупао у свом стану, све су чули и други станари па је "посљедица његовог понашања наступила и изван његовог стана и била доступна јавности његовим сусједима у стану, као и другим особа које би се евентуално затекле на стубишту зграде".

Извор: Нет.хр

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мађар

30.08.2018 12:54

Дао Бог да то буде најлошија вијест у држави.

ОДГОВОРИТЕ