Psovao u kadi i zaradio kaznu

U krajnje bizarnom slučaju, mladi magistar sociologije kažnjen je u Bjelovaru zbog remećenja javnog reda i mira, iako je psovao u vlastitoj kadi.

Region 30.08.2018 | 13:15
Psovao u kadi i zaradio kaznu
Priznaje da je bio malo ljut zbog brojnih odbijenica za posao.

"Kupao sam se u kadi, mama je bila u kuhinji i pričali smo o odbijenicama koje sam dobio za posao. Čuo sam na katu iznad sebe susjeda Dražena da nešto viče i psuje, mislio sam da psuje mene pa sam mu viknuo iz kade: ‘Dražene, je**m ti mater’. Pritom sam dvaput udario rukom u plinsku cijev. Poslije sam čuo da je Dražen galamio na stubištu, a nakon toga je došao policijac te pozvao mene i oca u policijsku postaju. Ma, ti isti ljudi mene stalno prijavljuju", priznao je Ivan na Prekršajnom sudu u Bjelovaru.

Ali komšije tvrde da je nezaposleni sociolog bio znatno bjesniji. Spomenuti Dražen tvrdi da mu se činilo kao da neko udara po sva tri zida boravka, hodniku pa i spavaćoj sobi.

"Nakon toga, čuo sam Ivana da viče: ‘Dražene, je**m ti majku ustašku i grob ustaški’. Viknuo sam mu da prestane, ali on je nastavio lupati po cijevima za plin pa sam morao pozvati policiju. To nije prvi put, i drugi susjedi s njim imaju problema", rekao je Dražen, piše "Net.hr".

Jedna komšinica takođe tvrdi da Ivan teroriše stubište, a posebno je uznemiravaju njegovi šmrklji.

"Čula se i vika, ali nisam razumjela šta viče. Ivan nam je znao pljunuti na vrata i bacati šmrklje, a mi smo stari i bolesni i to nas jako uznemirava", požalia se komšinica Nada.

Sud je na kraju povjerovao komšijama te kaznio Ivana sa 750 kuna (200 KM).

U presudi navode da, iako je vikao i lupao u svom stanu, sve su čuli i drugi stanari pa je "posljedica njegovog ponašanja nastupila i izvan njegovog stana i bila dostupna javnosti njegovim susjedima u stanu, kao i drugim osoba koje bi se eventualno zatekle na stubištu zgrade".

Izvor: Net.hr

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Mađar

30.08.2018 14:54

Dao Bog da to bude najlošija vijest u državi.

ODGOVORITE