ЛЕ: Може ли Партизан као Звезда? Партизане, играј, нападај!

Фудбалери Партизана од 20 часова играју реванш меч плеј-офа квалификација за Лигу Европе против турског великана Бешикташа.  

Фудбал 30.08.2018 | 14:00
ЛЕ: Може ли Партизан као Звезда? Партизане, играј, нападај!
Српски вицешампион гостује на "Водафон парку" и мора да постигне гол јер је у првом сусрету у Београду резултат био нерешен – 1:1.

Тренер "црно-белих" Зоран Мирковић најавио је паклену атмосферу у Истанбулу, али и истакао да његов тим има шансе да другу годину узастопно буде део групне фазе Лиге Европе.

Дан раније вечити Партизанов ривал Црвена звезда пласирао се у Лигу шампиона после више од две и по деценије чекања, па би у случају успеха клуба из Хумске, српски фудбал додатно напредовао. 

Фудбалери Партизана спремни су за полагање пријемног испита у Истанбулу, на велелепном Водафон парку. Гурао је "парни ваљак" и преко важнијих утакмица, играо против јачих и звучнијих противника од Бешикташа.

Али...

Реванш меч плеј-офа за Лигу Европе сигурно је најважнији тест генерације актуелног састава клуба из Хумске. Циљ је остати у Европи и клубу обезбедити толико важну финансијску добит. Елиминација тима који је прошле сезоне супериорно газио кроз групну фазу Лиге шампиона, значила би, међутим, много више од наведених чињеница.

"Ваљак" би напуњен огромном количином самопоуздања наставио путешествије, не само кроз Европу, већ и кроз домаћа такмичења, пре свега Суперлигу Србије.

Црно-бели допутовали су на Босфор свесни тежине задатка који је пред њима, али, ипак, са довољном дозом оптимизма да могу преко скупо плаћеног пројекта искусног тренерског лисца Шенола Гунеша.

"Даћемо све што је до нас", поручио је Александар Шћекић. 

"Сви знамо да је Бешкитша лоше кренуо у првенству и да ће све дати на Европу. Тренер Мирковић је пренео позитивну енергију на екипу и када изађемо на терен, сви се боримо као лавови. То се одразило на екипу", запазио је црногорски "везиста". 

Шћекић је у Партизн дошао управо из Турске (Генчлербирлиги) и добро зна какву атмосферу праве овдашњи навијачи. Бешикташ има једну од најбучнијих публика и нема сумње да црно-беле чека паклен амбијент. 

"Чека нас крцат стадион, они су велики фанатици. Стручни штаб је све рекао и ако испоштујемо договор, очекујем повољан резултат. Морамо да будемо стрпљиви, да чекамо сансу, сигурно да ћемо имати прилику. Гледао сам њихове утакмице и видео да праве велике грешке. Надам се да ће и против нас наставити да греше. Они су векики играчи, али видели смо да можемо да играмо против њих", оценио је Шћекић.

Сашу Здјелара, такође, очекује велика битка на средини терена са најбољим појединцима турске екипе.

"Не бих се љутио и да пеналима прођемо, иако бих више волео да пласман у групну фазу обезбедимо за 90 минута", нагласио је Здјелар.

"Турци ће бити јачи у реваншу, игрће Рајан Бабел, велика претња, а и Толгај Арслан је квалитетан. Њега краси немачки менталитет, нема турски и није чудо што га траже највећи клубови", упозорава фудбалер Партизана.

Здјелар је у Хумској, у првој утакмици, имао један добар покушај изван казненог простора, али је "пројектил" завршио на леђима Пепеа.

"У Београду сам ухватио волеј са 16 метара, али ме је Пепе блокирао. Волео бих да сада будем успешнији."

Горан Закарић непомиње да Партизан у Истанбул није понео "белу заставу", у шта ће навијачи српског клуба имати прилике да се увере када почне утакмица.

"Бешикташ је велика екипа, али нам не пада на памет да се предамо. Видели смо у Београду да можемо да се носимо с њима и верујем у пролаз", подвукао је Закарић.

Утакмица почиње у 20 сати (ТВ Арена спорт 1). Главни судија је Овидију Хачаган из Румуније.

ПАРТИЗАН: Стојковић - Н. Р. Милетић, Ваљенте, Марковић, Н. Г. Милетић - Здјелар, Шћекић - Закарић, Пантић, Ивановић - Рикардо.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар