LE: Može li Partizan kao Zvezda? Partizane, igraj, napadaj!

Fudbaleri Partizana od 20 časova igraju revanš meč plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope protiv turskog velikana Bešiktaša.  

Fudbal 30.08.2018 | 14:00
LE: Može li Partizan kao Zvezda? Partizane, igraj, napadaj!
Srpski vicešampion gostuje na "Vodafon parku" i mora da postigne gol jer je u prvom susretu u Beogradu rezultat bio nerešen – 1:1.

Trener "crno-belih" Zoran Mirković najavio je paklenu atmosferu u Istanbulu, ali i istakao da njegov tim ima šanse da drugu godinu uzastopno bude deo grupne faze Lige Evrope.

Dan ranije večiti Partizanov rival Crvena zvezda plasirao se u Ligu šampiona posle više od dve i po decenije čekanja, pa bi u slučaju uspeha kluba iz Humske, srpski fudbal dodatno napredovao. 

Fudbaleri Partizana spremni su za polaganje prijemnog ispita u Istanbulu, na velelepnom Vodafon parku. Gurao je "parni valjak" i preko važnijih utakmica, igrao protiv jačih i zvučnijih protivnika od Bešiktaša.

Ali...

Revanš meč plej-ofa za Ligu Evrope sigurno je najvažniji test generacije aktuelnog sastava kluba iz Humske. Cilj je ostati u Evropi i klubu obezbediti toliko važnu finansijsku dobit. Eliminacija tima koji je prošle sezone superiorno gazio kroz grupnu fazu Lige šampiona, značila bi, međutim, mnogo više od navedenih činjenica.

"Valjak" bi napunjen ogromnom količinom samopouzdanja nastavio putešestvije, ne samo kroz Evropu, već i kroz domaća takmičenja, pre svega Superligu Srbije.

Crno-beli doputovali su na Bosfor svesni težine zadatka koji je pred njima, ali, ipak, sa dovoljnom dozom optimizma da mogu preko skupo plaćenog projekta iskusnog trenerskog lisca Šenola Guneša.

"Daćemo sve što je do nas", poručio je Aleksandar Šćekić. 

"Svi znamo da je Beškitša loše krenuo u prvenstvu i da će sve dati na Evropu. Trener Mirković je preneo pozitivnu energiju na ekipu i kada izađemo na teren, svi se borimo kao lavovi. To se odrazilo na ekipu", zapazio je crnogorski "vezista". 

Šćekić je u Partizn došao upravo iz Turske (Genčlerbirligi) i dobro zna kakvu atmosferu prave ovdašnji navijači. Bešiktaš ima jednu od najbučnijih publika i nema sumnje da crno-bele čeka paklen ambijent. 

"Čeka nas krcat stadion, oni su veliki fanatici. Stručni štab je sve rekao i ako ispoštujemo dogovor, očekujem povoljan rezultat. Moramo da budemo strpljivi, da čekamo sansu, sigurno da ćemo imati priliku. Gledao sam njihove utakmice i video da prave velike greške. Nadam se da će i protiv nas nastaviti da greše. Oni su vekiki igrači, ali videli smo da možemo da igramo protiv njih", ocenio je Šćekić.

Sašu Zdjelara, takođe, očekuje velika bitka na sredini terena sa najboljim pojedincima turske ekipe.

"Ne bih se ljutio i da penalima prođemo, iako bih više voleo da plasman u grupnu fazu obezbedimo za 90 minuta", naglasio je Zdjelar.

"Turci će biti jači u revanšu, igrće Rajan Babel, velika pretnja, a i Tolgaj Arslan je kvalitetan. Njega krasi nemački mentalitet, nema turski i nije čudo što ga traže najveći klubovi", upozorava fudbaler Partizana.

Zdjelar je u Humskoj, u prvoj utakmici, imao jedan dobar pokušaj izvan kaznenog prostora, ali je "projektil" završio na leđima Pepea.

"U Beogradu sam uhvatio volej sa 16 metara, ali me je Pepe blokirao. Voleo bih da sada budem uspešniji."

Goran Zakarić nepominje da Partizan u Istanbul nije poneo "belu zastavu", u šta će navijači srpskog kluba imati prilike da se uvere kada počne utakmica.

"Bešiktaš je velika ekipa, ali nam ne pada na pamet da se predamo. Videli smo u Beogradu da možemo da se nosimo s njima i verujem u prolaz", podvukao je Zakarić.

Utakmica počinje u 20 sati (TV Arena sport 1). Glavni sudija je Ovidiju Hačagan iz Rumunije.

PARTIZAN: Stojković - N. R. Miletić, Valjente, Marković, N. G. Miletić - Zdjelar, Šćekić - Zakarić, Pantić, Ivanović - Rikardo.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar