Понграчићу, шта ти је требало да будиш српски инат?!

Савић: Српски инат је преломио утакмицу! Капитен Црвене звезде Вујадин Савић изјавио је да је "српски инат" преломио меч са Салцбургом.  “Не може ово речима да се опише”, каже штопер црвено-белих.

Фудбал 30.08.2018 | 15:00
Понграчићу, шта ти је требало да будиш српски инат?!
Звезда је избацила аустријску екипу из плеј-офа за Лигу шампиона и пласирала се у групну фазу тог такмичења.

Вујадин Савић је био један од бољих актера меча, а у првом полувремену је спасао сигуран гол, након што је голман Борјан "пролетео" поред једног играча Салцбурга.

"Српски инат (је преломио утакмицу), тај наш инат и храброст. Ушли смо можда мало бојажљиво јер је велики улог био. После оног гажења Понграчића, или како се већ зове, прорадио је тај инат, и чим смо почели да играмо дошли смо до изједначења", рекао је Савић.

Није ово било најбоље издање Вујадина Савића у дресу Црвене звезде, али кад је цела екипа кренула грлом у јагоде и он је био ту. И сада сви заједно могу да се похвале тиме да су део генерације која је после 26 година вратила некадашњег првака Европе у Лигу шампиона.

“Пресрећан сам што сам капитен овог тима”, прве су импресије стаменог штопера.

Додуше, није у Салцбургу све изгледало тако бајно. На почетку су домаћини сатерали Звезду у њен шеснаестерац, водили су са 2:0… Али све се променило када је Марин Понграчић неспортски нагазио Милана Павкова док је био на земљи.

“Пробудио нам је српски инат. Понграчић нас је провоцирао од почетка меча. Не знам шта му је то требало”, смирено коментарише Савић.

Смирено, колико је то могуће у оваквој ситуацији.

“Не може ово речима да се опише, не знам ни сам где сам трчао после утакмице. Ово нико није очекивао. Посебно зато што смо бојажљиво ушли у меч. Први гол мени на душу, очекивао сам површну лопту. Али нема везе”…

Заиста, нема везе. Црвена звезда је у Лиги шампиона!

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар