Pongračiću, šta ti je trebalo da budiš srpski inat?!

Savić: Srpski inat je prelomio utakmicu! Kapiten Crvene zvezde Vujadin Savić izjavio je da je "srpski inat" prelomio meč sa Salcburgom.  “Ne može ovo rečima da se opiše”, kaže štoper crveno-belih.

Fudbal 30.08.2018 | 15:00
Pongračiću, šta ti je trebalo da budiš srpski inat?!
Zvezda je izbacila austrijsku ekipu iz plej-ofa za Ligu šampiona i plasirala se u grupnu fazu tog takmičenja.

Vujadin Savić je bio jedan od boljih aktera meča, a u prvom poluvremenu je spasao siguran gol, nakon što je golman Borjan "proleteo" pored jednog igrača Salcburga.

"Srpski inat (je prelomio utakmicu), taj naš inat i hrabrost. Ušli smo možda malo bojažljivo jer je veliki ulog bio. Posle onog gaženja Pongračića, ili kako se već zove, proradio je taj inat, i čim smo počeli da igramo došli smo do izjednačenja", rekao je Savić.

Nije ovo bilo najbolje izdanje Vujadina Savića u dresu Crvene zvezde, ali kad je cela ekipa krenula grlom u jagode i on je bio tu. I sada svi zajedno mogu da se pohvale time da su deo generacije koja je posle 26 godina vratila nekadašnjeg prvaka Evrope u Ligu šampiona.

“Presrećan sam što sam kapiten ovog tima”, prve su impresije stamenog štopera.

Doduše, nije u Salcburgu sve izgledalo tako bajno. Na početku su domaćini saterali Zvezdu u njen šesnaesterac, vodili su sa 2:0… Ali sve se promenilo kada je Marin Pongračić nesportski nagazio Milana Pavkova dok je bio na zemlji.

“Probudio nam je srpski inat. Pongračić nas je provocirao od početka meča. Ne znam šta mu je to trebalo”, smireno komentariše Savić.

Smireno, koliko je to moguće u ovakvoj situaciji.

“Ne može ovo rečima da se opiše, ne znam ni sam gde sam trčao posle utakmice. Ovo niko nije očekivao. Posebno zato što smo bojažljivo ušli u meč. Prvi gol meni na dušu, očekivao sam površnu loptu. Ali nema veze”…

Zaista, nema veze. Crvena zvezda je u Ligi šampiona!

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar