УСО: Лајовић у 3. колу! Чека га Изнер!

Душан осцилирао, али победио за резултат каријере на УС Опену! Српски тенисер Душан Лајовић пласирао се у треће коло УС Опена победоом над Британцем Камероном Норијем у четири сета 6:2, 2:6, 6:4, 6:4.  Амерички "бомбардер" чека Лајовића у трећем колу! Амерички тенисер Џон Изнер пласирао се у треће коло УС Опена победом над Чилеанцем Николасом Јаријем у пет сетова.

Тенис 30.08.2018 | 10:15
УСО: Лајовић у 3. колу! Чека га Изнер!
Душану су била потребна скоро три сата да сломи отпор пет позиција ниже рангираног Норија (67. на АТП листи) и направи најбољи резултат каријере на УС Опену проласком у треће коло.

Српски играч је до ове фазе стигао победама над Дамиром Џумхуром и сада британским играчем и наредни противник ће му бити бољи из дуела Џона Изнера и Николаса Јарија.

Меч је добро почео за нашег играча. Ритерн је био на месту, Нори мало несигуран и предност је већ после трећег гема била створена. Ипак, како је стекао, тако ју је изгубио Лајовић јер је рибрејком експресно узвратио Британац. 

Један од кључних поена у том првом сету догодио се када је Нори погрешио у процени и тражио челенџ на 30:15. Изгубио је поен, у наредна два погрешио и Лајовић је направио други брејк за 3:2. Успео је да се провуче и потврди га, иако се суочавао са новим брејк шансама за противника. 

То је оборило Норија који је попустио још једном и Лајовић је уз два брејка одсервирао за први сет и 6:2. 

У другом су обојица играла "са нулом". Све до четвртог гема када Нори имао напао и зицер на мрежи претворио у три брејк шансе. Искористио је једну, повео са 3:1 и уз видан пад игре Лајовића освојио други сет са 6:2. 

Лајовић се у том тренутку није осећао добро на терену, интервенисао је и лекар и помогао му. 

Трећи сет је почео видно бољом игром нашег тенисера. Нападао је, али и пропуштао брејк прилике. Све до петог гема када је дочекао неколико киксева противника и то претворио у 3:2. 

Уследио је најбољи гем у мечу за Лајовића. Винери, промена страна, интензитет удараца, дефанзива, све је "радило" и брејк је потврђен без изгубљеног поена, а потом је сервис чуван до краја за 2-1 у сетовима у корист Дуција. 

Иако је играо на махове, што не би прошло у каснијим рундама турнира, Лајовић је у појединим гемовима играо бриљантно. Тако је било у седмом гему четвртог сета. 

Нори је нападао, Душан враћао "балоне" у поље, а онда чим се прилика указала, послао је раван форхенд у дијагоналу и дочекао смеч за брејк у готово идеалном тренутку: 4:3. 

Већ у наредном гему је Британац практично поклонио победу Србину. Три брејк лопте и нестваран промашај на мрежи Британца на трећој. Лајовић се извукао и направио само увертиру за маратон који ће уследити у последњем гему меча који је трајао више од десет минута. 

Српски тенисер је сервирао за победу, смењивала се предност на обе стране, али је на крају срећа била наклоњенија српском играчу који је успео да прође даље.

Амерички "бомбардер" чека Лајовића у трећем колу! Амерички тенисер Џон Изнер пласирао се у треће коло УС Опена победом над Чилеанцем Николасом Јаријем у пет сетова.

Американац је доминирао сервисом, Јари је играо јаке и равне форхенде и онда су детаљи одлучили да Изнер буде бољи са 6:7, 6:4, 3:6, 7:6, 6:4 после три сата и 42 минута игре.

Изнер у наредној рунди иде на српског играча Душана Лајовића који је савладао Британца Камерона Норија у четири сета.

Џону је врло лако могло да се обије о главу то што је пропуштао превише брејк лоптица у гемовима 23-годишњег Чилеанца, 42. тенисера на свету. 

Пропустио је три у првом сету и изгубио га у тај-брејку, да би у другом искористио једну за 4:3 и изједначио касније на 1-1. Трећи сет је резултатски био реприза другог само са обрнутим исходом – добио га је Јари. 

Четврти је био попут првог па је Изнер изједначио у тај-брејку на 2-2, а у петом су уследила узбуђења.

Невероватна срећа је пратила Јарија у седмом гему петог сета. На 15:40 и две брејк прилике за Изнера, одсервирао је добро, Џон је вратио кратак ритерн а Јари пришао мрежи и форхендом је закачио њен врх. 

Лоптица се од врха мреже вратила у поље противника, а Николас је у наредном поену 22. винером из форхенда анулирао и трећу брејк шансу. 

Изнер након тога није искористио још две захваљујући разорном сервису и форхенду Чилеанца који је повео са 4:3. 

Тачније, искористио је Американац само једну од десет брејк лоптица, али је на 30:40 у деветом гему одиграо један од најбољих поена турнира. 

Јари је одсервирао добро, Изнер је пребацио кратко што је Николас искористио да изађе напред и гађа ћошак терена. 

Изнер га је прочитао, лобовао и освојио брејк за 5:4. Одсервирао је за победу и прошао даље где га чека Душан Лајовић.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Радован

30.08.2018 09:49

Браво Душане.

ОДГОВОРИТЕ