Састанак шефова: БиХ није позвана

Министри спољних послова Европске уније (ЕУ) данас се окупљају у Бечу на неформалном састанку, на којем ће се разговарати и о западном Балкану.

Свијет 30.08.2018 | 10:08
Састанак шефова: БиХ није позвана
Како јављају медији, шефовима дипломатија 28 држава ЕУ придружиће се балканске колеге из Црне Горе, Србије, Македоније, Албаније и Турске. Босна и Херцеговина није позвана на скуп, пише Аваз.

Новинари извјештавају да ће, када је Балкан у питању, главна тема бити брифинг о могућем договору Косова и Србије о размјени територија и новом етничком прекрајању граница.

– Не очекујемо да ћемо чути ишта битно ново. Србија ће бити ту. Но, ми знамо шта они желе – цитира Политицо неименованог високог званичника ЕУ.

Овај медиј најављује и састанак предсједника Србије и Косова Александра Вучића и Хашима Тачија с високом представницом ЕУ за спољне послове Федериком Могерини  7. септембра, те одлазак Вучића у Косовску Митровицу дан или два касније.

Преноси се и да ће се Вучић сусрести с локалним Србима и одржати говор који је оцијенио као “најважнији иступ у животу”.

Синоћ су министри одбране 28 ЕУ чланица, такође, имали неформални сусрет. И ту је западни Балкан био једна од главних тема. Висока делегација НАТО-а присуствовала је том скупу.

Извор: Аваз

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

А

30.08.2018 08:20

Ови из БиХ свакако немају времена за те глупости. Они су се о свом јаду забавили како задржати своју фотељу или освојити бољу од досадашње. Иду избори

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пензионер

30.08.2018 08:28

и украсти јос висе, украсти све сто је могуце и немогуце.