Sastanak šefova: BiH nije pozvana

Ministri spoljnih poslova Evropske unije (EU) danas se okupljaju u Beču na neformalnom sastanku, na kojem će se razgovarati i o zapadnom Balkanu.

Svijet 30.08.2018 | 10:08
Sastanak šefova: BiH nije pozvana
Kako javljaju mediji, šefovima diplomatija 28 država EU pridružiće se balkanske kolege iz Crne Gore, Srbije, Makedonije, Albanije i Turske. Bosna i Hercegovina nije pozvana na skup, piše Avaz.

Novinari izvještavaju da će, kada je Balkan u pitanju, glavna tema biti brifing o mogućem dogovoru Kosova i Srbije o razmjeni teritorija i novom etničkom prekrajanju granica.

– Ne očekujemo da ćemo čuti išta bitno novo. Srbija će biti tu. No, mi znamo šta oni žele – citira Politico neimenovanog visokog zvaničnika EU.

Ovaj medij najavljuje i sastanak predsjednika Srbije i Kosova Aleksandra Vučića i Hašima Tačija s visokom predstavnicom EU za spoljne poslove Federikom Mogerini  7. septembra, te odlazak Vučića u Kosovsku Mitrovicu dan ili dva kasnije.

Prenosi se i da će se Vučić susresti s lokalnim Srbima i održati govor koji je ocijenio kao “najvažniji istup u životu”.

Sinoć su ministri odbrane 28 EU članica, takođe, imali neformalni susret. I tu je zapadni Balkan bio jedna od glavnih tema. Visoka delegacija NATO-a prisustvovala je tom skupu.

Izvor: Avaz

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

А

30.08.2018 08:20

Ови из БиХ свакако немају времена за те глупости. Они су се о свом јаду забавили како задржати своју фотељу или освојити бољу од досадашње. Иду избори

ODGOVORITE
Name

Penzioner

30.08.2018 08:28

i ukrasti jos vise, ukrasti sve sto je moguce i nemoguce.