Жријеб, па мушема: Ко све може на "Маракану"?

УЕФА шаље богату финансијску ињекцију Звезди. . .  Фудбалери Црвене звезде пласманом у групну фазу Лиге шампиона добиће од УЕФА 15,25 милиона евра. Вечерас су завршене квалификације за Лигу шампиона, послије којих ће се шест клубова морати задовољити учешћем у Лиги Европе.  Роналдо на "Маракани", Звезда на "Трафорду"? Ма, свеједно! Фудбалери Црвене звезде играће у групној фази Лиге шампиона и тамо ће за противнике имати најјаче тимове Европе.

Фудбал 29.08.2018 | 23:35
Жријеб, па мушема: Ко све може на "Маракану"?
Ове сезоне систем за квалификације у Лигу шампиона је додатно модификован па су најјаче лиге у Европи (Шпанија, Енглеска, Њемачка и Италија) добиле по четири директна представника у најелитнијем такмичењу, Француска и Русија по два, док су Португалија, Украјина, Белгија и Турска добиле по једног сигурног представника у групној фази.Такође, по једно мјесто је резервисано за освајача Лиге шампиона и Лиге Европе.

Ипак, пошто су прошлогодишњи освајачи европских такмичења кроз домаће првенство осигурали пласман у групну фазу, Реал и Атлетико Мадрид, директно мјесто у Лиги шампиона су добили шампион Чешке (Плзењ) и трећепласирани тим француског првенства (Олимпик Лион).

Њима су се синоћ и вечерас придружили:

АЕК
Јанг Бојс
Ајакс
Црвена звезда
ПСВ
Бенфика

Лигом Европе мораће да се задовоље:

Динамо Загреб
Динамо Кијев
Видеотон
РБ Салцбург
ПАОК
БАТЕ Борисов

Црвено-бели елиминисали су Салцбург у плеј-офу за пласман у Елиту и сада чекају ривале.

Систем је такав да ће Звезда бити сигурно у четвртом шеширу, а противнике ћемо сазнати у четвртак од 18 часова, када ће се одржати жреб у Монте Карлу.

Такмичење је такво да је по четири екипе смештено у осам група и да најбоље две пролазе у нокаут фазу. Да би се дошло до тога, прво се морају изабрати групе.

У првом шеширу играју шампиони ЛШ и ЛЕ, мадридски Реал и Атлетико, као и прваци шест најјачих лига – Бајерн, Барселона, Манчестер сити, Јувентус, Пари Сен Жермен и Локомотива из Москве.

У преостале шешире тимови су распоређени по коефицијенту, па ће тако у другом играти:

Борусија Дортмунд, Порто, Ман. јунајтед, Шахтјор, Наполи, Тотенхем, Рома, Бенфика.

Трећи: Ливерпул, Шалке, Лион, Монако, ЦСКА, Валенсија, Викторија, Ајакс.

Четврти:, ПСВ, Клуб Бриж, Галатасарај, Интер, Хофенхајм, Црвена звезда, АЕК, Јанг Бојс.

Жријеб за Лигу шампиона ће се одржати сутра у 18.00 часова (30.08.2018) у Монаку (пренос -ТВ Арена Спорт).

Тимови се жријебају у осам група по четири екипе, с тим да се клубови из исте земље не могу налазити у истој групи. Побједник и другопласирани из групе иде у нокаут фазу док трећепласирани такмичење наставља у нокаут фази Лиге Европе.

Учесници и шешири Лиге шампиона се сезону 2018/19:

ШЕШИР 1:

Реал Мадрид
Атлетико Мадрид
Бајерн Минхен
Барселона
Јувентус
Пари Сен Жермен
Манчестер сити
Локомотива Москва

ШЕШИР 2:

Борусија Дортмунд
Порто
Манчестер јунајтед
Шахтјор Доњецк
Бенфика
Наполи
Тотенхем
Рома

ШЕШИР 3:

Ливерпул
Шалке
Лион
Монако
Ајакс
ЦСКА Москва
Валенсија
ПСВ

ШЕШИР 4:

Викторија Плзењ
Клуб Бриж
Галатасарај
Јанг Бојс
Интер
Хофенхајм
Црвена звезда
АЕК

Прве утакмице групне фазе су на програму 18. и 19. септембра, а посљедње 11. и 12. децембра 2018. године. Нокаут фаза стартоваће дуелима осмине финала 12. и 13. фебруара 2019. године.

Финале ће се ове сезоне играти на стадиону "Ванда Метрополитано" у Мадриду 1. јуна, а титулу брани Реал Мадрид који је трофеј освајао посљедње три сезоне.

Напомињемо да ће од ове сезоне утакмице групне фазе бити игране у терминима од 18.55 и 21час, док ће у нокаут фази сви мечеви почињати у 21 час.

УЕФА шаље богату финансијску ињекцију Звезди... Фудбалери Црвене звезде пласманом у групну фазу Лиге шампиона добиће од УЕФА 15,25 милиона евра.

Изабраници Владана Милојевића остварили су највећи успех у новијој историји клуба, пошто су по први пут од оснивања ове Лиге шампиона обезбедили учешће у елити.

Црвено-бели ће на конто тога добити више од 15 милиона евра, али ни то није све.

За сваку победу у ЛШ шампион Србије зарадиће 2,7 милиона евра, док ће за реми инкасирати скоро милиона (900.00).

Пласман у Лигу шампиона много ће тога донети Звезди, а с обзиром да се клуб налази у финансијским недаћама дуги низ година, ово ће доста помоћи стабилизацији клуба.

Подсећамо, Звезда је у реванш утакмици плеј-офа за пласман у Лигу шампиона одиграла 2:2 са Салцбургом.

Извор: мондо.ба/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар