Буфон се отворио...

У Италији је превише стресно играти фудбал! Француска је другачија. . .  "Овде се много више ужива, то је за мене новост. Има доста доброг хумора".

Фудбал 31.08.2018 | 08:00
Буфон се отворио...
Када је Ђанлуиђи Буфон најавио да ће напустити Јувентус многи су мислили да ће ту ставити тачку на каријеру. Ипак, он је одлучио да је настави у Паризу у дресу Пари Сен Жермена. Желео је да проба нешто ново - и то је и добио.

Сада са одређене дистанце и после одређеног времена проведеног у дресу Светаца дао је интервју за француске медије и објаснио разлику између играња у Италији и Француској.

"Срећан сам и пун ентузијазма сада. То дугујем мојим новим саиграчима и атмосфери у свлачионици. Има много доброг хумора. И много је мање стреса овде, него у Италији. Ово је новост за мене", рекао јеБуфон за Франс Футбал.

Потом је појаснио шта је мислио под тим "стресно".

"У Италији смо помало претеривали са одређеним стварима. Били смо превише оптерећени фудбалом. Приступ тренинзима и фудбалу, на пример, овде је потпуно другачији. Много је спокојније, опуштеније, више се ужива. Код куће, не само у Јувентусу, су захтеви и металитет посебни. Много је стресније. Чак и када играте против слабијих тимова, припрема за меч може бити превише захтевна понекад".

Изгледа да су се Ђиђију отворили нови хоризонти.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар