ЛЕ - Мирковић: Биће паклено!

Неће нас заварати лоши резултати Бешикташа! Тренер Партизана Зоран Мирковић рекао је да екипа у Истанбул на реванш утакмицу баража за Лигу Европе против Бешикташа није дошла "с белом заставом".  Саша Илић уплашио турског новинара! Турски новинар гласно причао преко мобилног телефона, а онда погледао ка столу у пресс сали. . .

Фудбал 30.08.2018 | 11:00
ЛЕ - Мирковић: Биће паклено!
Популарни Бата је додао и да се црно-бели не прибојавају противника и атмосфере.

Партизан ће гостовати Бешикташу у реваншу баража за Лигу Европа.

"Сутра нас очекује једна тешка утакмица против великог противника. Неће нас заварати лоши резултати Бешикташа у последње време, знамо о каквој екипи је реч. Бешикташ има повољан резултат из прве утакмице, али нисмо дошли са белом заставом. Видимо своју шансу у сутрашњем дуелу", рекао је Мирковић новинарима у Истанбулу.

Прошлог четвртка у Београду било је 1:1.

"Очекујем паклени амбијент, надам се пуном стадиону и празнику фудбала", додао је Мирковић.

Тренер Партизана је током играчке каријере играо за Фенербахче, градског ривала Бешикташа, стога је оценио да навијачи сутрашњег ривала праве "предивну атмосферу", али да се његов тим не плаши.

"Био сам овде пре петнаестак година. Стадион изгледа фантастично, стари стадион у новом руху. Ми у Београду имамо сличну атмосферу, наши навијачи су такође фанатични исто и сличан је амбијент. Немамо чега да се плашимо", рекао је он.

Саша Илић је икона Партизана, али је добро познато лице и у Турској, где је играо за Галатасарај и где га навијачи тог клуба памте, баш као и легендарног Џевада Преказија, који је такође са црно-белима допутовао у Истанбул као подршка.

Капитен Партизана био је, заједно са тренером Зораном Батом Мирковићем, одређен да говори на конференцији за новинаре у сали велелепоног стадиона Бешикташа, пред реванш меч у четвртак увече.

Док је Мирковић говорио, један турски новинар је гласно причао преко мобилног телефона. Када је подигао главу, видео је за столом и Сашу Илића и било је приметно да се изненадио.

Представници српских медија су се нашалили да је том турском колеги Саша Илић, вероватно, остао у лошем сећању, када је као играч Галатасараја постигао два гола у истанбулском дербију за преокрет.

"Ми смо већ у Београду показали да можемо да парирамо овако великој екипи као што је Бешикташ уз максимално залагање и концентрацију. Очекује нас паклена атмосфера, али то може да буде наша предност, јер су млади играчи жељни доказивања. Очекујем сјајну утакмицу и победу Партизана", рекао је Саша Илић новинарима.

С обзиром на то да познаје турски фудбал, зна и каква атмосфера очекује Партизан, али...

"Али, и ми у Србији имамо сличну атмосферу. Зато не очекујем ништа специјално. Ни њима није било лако у Београду, као што ни нама неће бити у четвртак увече. Једина разлика је што се стадион у Београду ретко пуни".

Да ли неко може да понови оно што је Илић против Бешикташа? Не мора за минут, али да буду два гола...

"Велика је ствар постићи два гола против Бешикташа, али то је било давно. Партизан у својим редовима има играче који могу да реше утакмицу. Нисмо дошли са белом заставом", одговорио је Илић.  

Галатасарај - Бешикташ 3:2 (2005/06)



Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар