Лев први пут проговорио о Озилу...

“Раније, играчи су о повлачењу увек разговарали са селектором, а Месут се одлучио за другачији корак. Уопште нисмо били у контакту. А његове изјаве о расизму у репрезентацији су претеране”, рекао је селектор Немачке.

Фудбал 30.08.2018 | 22:30
Лев први пут проговорио о Озилу...
Селектор Немачке Јоаким Лев саопштио је списак играча на које рачуна за предстојеће мечеве против Француске у Лиги нација 6. септембра, као и три дана касније против Перуа у пријатељској утакмици.

То је прво окупљање "елфа" после дебакла на Светском првенству у Русији.

На списку нема имена Месута Озила који се опростио од репрезентације после брзог повратка Немаца са Мундијала.

Нова акција репрезентације Немачке била је добра прилика да Лев први пут проговори јавно о Озиловом поступку, који је рекао да је такву одлуку донео јер је "осећао расну мржњу и непоштовање".

"Било је изузетно тешко донети ову одлуку, јер сам одувек давао све за своје саиграче, тренере и добре људе у Немачкој. Али када високи функционери Фудбалског савеза поступају према мени као што поступају, када не поштују моје турске корене и себично ме користе у политичку пропаганду онда је стварно доста. Расизам никада не сме бити прихваћен", изјавио је Озил.

Јоаким Лев је рекао да о није разговарао са Озилом о његовој одлуци.

"Није ме позвао, а у прошлости то је увек био случај када су играчи доносили одлуку да се повуку. Звао сам га и послао му поруку, али ми никада није одговорио", рекао је Лев.

"Месут се одлучио на другачији корак. Више пута покушао сам да ступим са њим у контакт, али то није било могуће и прихватио сам то", навео је селектор Немачке.

Лев је, међутим, оштро одбацио тврдње Озила да је у селекцији Немачке икада било расизма.

"Његове изјаве о расизму у националном тиму су претеране. Од када сам ја селектор нико никада није се пожалио на тако нешто у тиму, нити наговестио о нечему сличном", рекао је Лев, који селекцију Немачке води од 2006. године.

Озил се нашао на мети критика у Немачкој након што се сликао с председником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом уочи Мундијала у Русији.

"Та фотографија која се појавила пред Мундијал је била спорна. Мислио сам да можемо да се концентришемо на Светско првенство, али нам је све то одузело много снаге. Не кажем да је то изговор за наше лоше резултате, али је утицало нас. Потценио сам тај случај",навео је Лев.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар